Vietä vielä elokuun lopun lounashetki puutarhassa tai puistossa! Nauti sekä ihanan maukas salaatti että syyskesän auringonsäteet ja puutarhan tunnelma.
Tämä salaatti käy mainiosti evääksi retkelle tai työpaikalle.
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
4 annosta
4 uuden sadon perunaa
8 pikkuporkkanaa
2 rkl öljyä
n. 100 g vihreitä papuja
1 avomaan kurkku tai pätkä kasvihuonekurkkua
salaattisekoitusta, vaikkapa lehtisalaattia, krassin lehtiä, babypinaattia jne.
n. 300 g lämminsavulohta tai muuta savukalaa
kastike:
1 dl öljyä
3 tl kalakastiketta, kokeile kotimaista Järki Särjen kalakastiketta
2 tl dijon sinappia
½ sitruunan kuoriraaste
lisäksi syötäviä kukkia, esim. krassin kukkia, ruiskaunokin terälehtiä, silputtua lehtipersiljaa
- Pese huolellisesti perunat ja porkkanat, kuori vain huonoimmat osat. Halkaise sekä perunat että porkkanat.
- Kuumenna pannulla öljy, mutta älä ruskista sitä. Lisää pannulle perunat ja porkkanat, kypsennä niitä käännellen noin 5 minuuttia. Lisää pannulle tilkka vettä. Huuhdo pavut ja lisää ne pannulle. Kypsennä edelleen noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä al dente, eli melkein kypsiksi, mutta napakoiksi.
- Pese sitruuna ja raasta puolikkaan kuori raastimen pienimmällä terällä. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää ne lämpimien kasvisten joukkoon varovasti käännellen. Lämpimät kasvikset imaiset kastikkeen aromit mukavasti.
- Paloittele savulohi. Huuhdo ja viipaloi kurkku. Kuori kurkku vain, jos siinä on huonoja osia.
- Huuhdo salaattisekoitus ja asettele ne tarjoiluvadille tai annoslautasille. Asettele päälle vihannekset kurkkuviipaleet ja lohi. Koristele koko ihanuus syötävillä kukilla.
- Juomaksi sopii vaikkapa kuiva roseeviini.
Ihanaa elokuun loppua ja mainioita alkusyksyn makuja!
Ja vielä, suuri suositus Järki Särjen kalakastikkeelle! Sitä on tarjolla hyvin varustetuissa marketeissa.
Vastaa