• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Punaposkiset herkkupalat

4.10.2024

 

Täytä muhkeat tomaatit makoisalla anjovistäytteellä ja tarjoile ne kirpakkaan syyspäivän lounaalla tai illanistujaisten palan painikkeena.

Tämä retroherkku maistuu taas ja on iloisen näyttävä herkku vieraspöydässäkin.

 

 

Täytetyt tomaatit

 4 annosta

4 isoa pihvitomaattia

 

täyte:

4 keitettyä perunaa

1 pieni sipuli

kourallinen tuoretta pinaattia

1 prk (145/94 g) anjovista, säästä liemi

1 valkosipulin kynsi

2 tl silputtua tilliä

2 tl silputtua timjamia

1 rkl öljyä

 

  1. Huuhdo tomaatit ja leikkaa niistä kannet. Koverra tomaattien sisukset ja säästä ne.
  2. Pilko perunat pikkupaloiksi, silppua sipuli, paloittele pinaatit ja anjovikset ja murskaa valkosipulin kynsi.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon kaikki ainekset. Kääntele aineksia pannulla ja sekoita joukkoon anjovisten liemi vähitellen, maistele suolaisuus sopivaksi. Kääntele aineksia varovasti, kunnes anjovis on sulanut joukkoon. Lisää vielä tomaattien sisukset pannulle.
  4. Täytä tomaatit seoksella ja asettele kannet päälle.
  5. Kypsennä tomaatteja 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

 

Kastike:

1 prk ranskankermaa

1 valkosipulin kynsi murskattuna

2 tl sinappia

2 tl sitruunamehua

3 tl silputtua timjamia

1 tl juoksevaa hunajaa

½ tl suolaa

  1. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset sekaisin.

 

Tarjoile lämpimien tomaattien kyljessä rapean rouheista leipää, jolla saat ”topattua” kaikki ihanat maut talteen.

 

in anjovis

Saattaisit pitää myös näistä
Pääsiäisbuffetti
Anjovispinaattipiirakka
Maukasta ja värikästä arkeen!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse