Täytä muhkeat tomaatit makoisalla anjovistäytteellä ja tarjoile ne kirpakkaan syyspäivän lounaalla tai illanistujaisten palan painikkeena.
Tämä retroherkku maistuu taas ja on iloisen näyttävä herkku vieraspöydässäkin.
Täytetyt tomaatit
4 annosta
4 isoa pihvitomaattia
täyte:
4 keitettyä perunaa
1 pieni sipuli
kourallinen tuoretta pinaattia
1 prk (145/94 g) anjovista, säästä liemi
1 valkosipulin kynsi
2 tl silputtua tilliä
2 tl silputtua timjamia
1 rkl öljyä
- Huuhdo tomaatit ja leikkaa niistä kannet. Koverra tomaattien sisukset ja säästä ne.
- Pilko perunat pikkupaloiksi, silppua sipuli, paloittele pinaatit ja anjovikset ja murskaa valkosipulin kynsi.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon kaikki ainekset. Kääntele aineksia pannulla ja sekoita joukkoon anjovisten liemi vähitellen, maistele suolaisuus sopivaksi. Kääntele aineksia varovasti, kunnes anjovis on sulanut joukkoon. Lisää vielä tomaattien sisukset pannulle.
- Täytä tomaatit seoksella ja asettele kannet päälle.
- Kypsennä tomaatteja 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Kastike:
1 prk ranskankermaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2 tl sinappia
2 tl sitruunamehua
3 tl silputtua timjamia
1 tl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
- Sekoita kastikkeen kaikki ainekset sekaisin.
Tarjoile lämpimien tomaattien kyljessä rapean rouheista leipää, jolla saat ”topattua” kaikki ihanat maut talteen.
Vastaa