• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Hienostele hauella

1.11.2024

 

Hauki on mainettaan maistuvampi kala. Monien markettien kalatiskillä on tarjolla haukifileetä kohtuuhinnalla.  Muista, että hyvällä kalatiskillä saat myös hyvää palvelua, neuvoja ja rohkaisua kalan käsittelyyn ja valmistamiseen.

Jos olet oikein ruotopelkoinen, poista fileistä loputkin ruodot, hyvä ohjeita löydät netistä, YouTube videoita avautuu useampiakin, vaikkapa hakusanalla ”hauen fileointi ruodottomaksi”.

Valmista syksyinen tämä kalaruoka vaikkapa pyhänpäivän ateriaksi tai isänpäivän kunniaksi.

 

Haukirullat & juurekset

4 annosta

 

600 g haukifileetä

 1 rkl silputtua timjamia

2 tl suolaa

voita tai öljyä paistamiseen

cocktailtikkuja rullien kiinnittämiseen

 

lisäkejuurekset:

4 perunaa

4 porkkanaa tai 8 pikkuporkkanaa

200 g fenkolia

ripaus suolaa keitinveteen

 

  1. Pyyhi haukifileet talouspaperilla kuiviksi. Leikkaa haukifileet pitkittäin sopiviksi viipaleiksi, leveydeltään noin 5-8 cm, pituutta sen verran, että rullaaminen onnistuu. Painele viipaleita kämmensyrjällä vähän ohuemmiksi. Ripottele filepaloille timjami ja suola, rullaa ne ja kiinnitä cocktailtikuilla. Jätä rullat odottamaan muiden ainesten valmistamista.
  2. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat pieniksi paloiksi. Huuhdo fenkoli. poista vain huonoimmat osat ja paloittele ne. Keitä juureksia suolatussa vedessä noin 10 – 15 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä, vielä kumminkin napakoita.
  3. Kuumenna pannulla reilu määrä voita ja paista haukirullia 3 – 4 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat ottaneet vähän väriä.

 

 

Vihreä kastike

1 dl silputtua lehtipersiljaa

1/2 dl silputtua ruohosipulia

1 rkl silputtua minttua

1 rkl silputtua timjamia

1 rkl silputtua korianteria

1 rkl pikkukapriksia ja 1 tl niiden lientä

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

½ sitruunan kuori raastettuna

¾ dl oliivi- tai rypsiöljyä makusi mukaisesti

(suolaa, makusi mukaan, kapriksissa on suolaa)

1 dl maustamatonta tuorejuustoa

 

  1. Laita kaikki ainekset kulhoon ja jauha ne sauvasekoittimella hienoksi. 
  2. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

 

Tämä tuunattu ”salsa verde ” valmistuu käden käänteessä, säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Kastike maistuu niin lihan kuin kasvisruokien kyljessä ja leivän päällä. Syksyiset yrtit maustavat kastikkeen ihanan aromikkaaksi. Voit mainiosti valita kastikkeeseen lempiyrttejäsi. Käytä myös jo pikkuisen nuukahtaneet yrtit tähän kastikkeeseen.

Tähän kastikkeeseen lisäsin tuorejuustoa, mutta sen voi jättää poiskin.

Kokoa annokset ja liioittele annokset ihaniksi syksyn yrteillä.

Lautanen www.raaka.rå.fi,  liina  www.lapuankankurit.fi 

in Arkeen, hauki, Juhlaan, Lisukkeet, Uncategorized

Saattaisit pitää myös näistä
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka
Joulun ihanin kalapöytä!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse