Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan.
Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.
Jatta Heinlahti on työskennellyt ruokatoimittajana ja stylistinä noin 25 vuoden ajan. Hän on suunnitellut ja toteuttanut reseptiikkaa ja ruokajuttuja kuvauksineen niin aikakausi-, asiakas ja ruokalehtiin. Myös monissa ruokamainoksissa näkyy hänen kädenjälkensä ja ideansa. Jatta on julkaissut kolme ruoka- ja fiiliskirjaa.
”Kalaruoka on minulle, kirkkaitten kalavesien äärellä kasvaneelle hyvin tärkeä ja lähes intohimoinen asia. Kalablogi oli pyörinyt mielessäni jo pidemmän aikaa, kun sitten sain Johannan innostumaan kuvaajaksi, syntyi Kalaasi. Innostavien kalareseptien lisäksi herkulliset kuvat ovat minulle sydämen asia!”
Johanna Levomäki on työskennellyt mainosvalokuvaajana 2000-luvun alkupuolelta lähtien, kuvaten ruoan lisäksi laidasta laitaan muotia, tuotteita, mainoskuvaa ja sisustusta.
”Mukaan ruokakuvauksen puolelle lähdin oikeastaan juuri blogin aloittamisen myötä. Huomasin pian miten kiehtovaa ruoan kuvaaminen on, ja pääsin sen myötä sukeltamaan itselleni ihan uudenlaiseen maailmaan. Nykyään valokuvaajan työni pitää sisällään ruoan kuvaamista paljon muutenkin kuin Kalaasiin!”