Boulevard Bar & Seafood esittelee itsensä moderniksi, pohjoismaiseksi kalaravintolaksi.
Sana oli kiirinyt ja kiinnostuksemme herännyt. Koronarajoitusten vielä määritellessä ateria-aikoja, astuimme uteliaina harmonisen konstailemattoman kauniiseen ravintosaliin iltapäivällä, lounasajan ulkopuolella, ennen varsinaista illallisaikaa.
Maistelumenuta ei ollut tarjolla rajoitusten vuoksi. Tarjoilijan avustuksella ja pähkäilyjemme jälkeen, tilasimme niitä meren antimia, joita harvemmin maistelemme.
Starttasimme sokerisuolatulla kuningasmakrillilla, jossa vihreää chiliä, palmusokeria ja limekaviaaria. Kuningasmakrilli oli lempeästi graavaantunut mielenkiintoiseksi makupaletiksi. Maukkaalla leivällä saimme topattua lautasen viimeisetkin makupisarat talteen. Vau, pieni makumatkamme alkoi lupaavasti.
Jatkoimme paistetulla merianturalla Meuniére, ruskean voin, kapristen, sitruunan ja rosmariinin kera. Kyljessä perunapyrettä ja vihersalaattia. Tämä modernisoitu klassikkoannos oli konstailemattoman maukas, täyteläinen kokonaisuus. Maistelua teki mieli hidastella, antaa makujen viedä.
Veriappelsiinisorbetti limoncellolla ja Manjari-suklaaganace merisuolalla ja oliiviöljyllä päätti ja kiitti ateriasta sopivan makeasti.
Jokainen annoksemme on kunnianosoitus itse raaka-aineelle, kertoo ravintolan esittely. Kyllä, näin koimme ja maistoimme!
Matti Wikbergin ja Sylvester Soisalon, ”monissa kalaliemissä” keitettyjen kokkikaverusten haave, palvelee nyt mainiona kala- ja meren antimien ravintolana! Tätä Helsinki kaipasi!
Tänne palaamme!
-Jatta ja Johanna
Vastaa