• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Seesami-miso kirjolohta ja nuudelisäkettä

3.3.2022

 

Tämän helpommaksi ja nopeammaksi ei kalaruoan valmistaminen enää voi tulla. Pakkauksesta pannulle. Lisäksi mukana on rutkasti makua, nyt tarjolla japanilaishenkinen seesami-miso kirjolohi. Nämä annokset ovat arki-, pyhä-, eväs- ja lohturuokaa parhaimmillaan. Maut kelpaavat koko perheväelle, lähes vauvasta vaariin.

 

 

Seesami-miso kirjolohta ja nuudelisäkettä

2 annosta

30 min

 

lohipalat:

1 pkt (300 g) Kalaonnin seesam-miso kirjolohta

1 rk öljyä tai voita paistamiseen

 

lisäke:

noin 100 g kokojyvänuudeleita

1 reilunkokoinen porkkana

1 pieni punasipuli

noin 50 g tuoretta pinaattia

100 g edame- eli soijapapuja, pakaste (myös pakasteherneet käyvät mainiosti)

2 rkl öljyä

1 rkl voita

½ sitruunan tai limetin mehu

1 rk2 soijakastiketta

1 tl juokseva hunajaa

1 tl seesaminsiemeniä

 

 

1. Kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa molemmat suikaleiksi. Sulata pavut pakkauksen ohjeen mukaisesti.

2. Kuumenna pannulla öljy ja voi ja lisää joukkoon ensin porkkanasuikaleet. Kääntele niitä pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sipuli, pinaatit ja pavut. Kypsennä aineksia käännellen noin 5 minuuttia.

3. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta nuudelit ja sekoittele ne muiden ainesten joukkoon. Lisää öljyä ja tai voita tarpeen mukaan. Kääntele aineksia hetki, lisää joukkoon sitruunamehu, soijakastike, hunaja ja seesaminsiemenet.

4. Ota lohipalat huoneenlämpöön ainakin 15 minuuttia ennen paistamista. Kuumenna öljy tai voi pannulla ja lisää lohipalat pannulle. Keskilämpö riittää. Purista maustepussin seos lohipaloille ja kypsennä niitä molemmin puolin muutaman minuutin ajan. (Jos kastiketta tuntuu olevan reilusti, lisää loppu nuudelilisäkkeen joukkoon)

5. Tarjoile lohipalat nuudelilisäkkeen kanssa ja nauti.

 

 

Miltäkö maistui? No, aivan mainiolta, maku on sopivan eksoottinen, miedohko, ei ärhäkkä, mutta juuri sopiva kuljettamaan makumatkalle Japanin suuntaan. Sopivasti pois arjesta. Maku on juuri tätä päivää.

Seesaminsiemenet antavat mukavaa suutuntumaa ja rapsakkuutta annokselle.

Liputamme myös Benella-kirjolohen käytöstä.

Taattua kalaonnea betonimeren ja markettien kiireisille kalastajille, nautiskelijoille.

Mutta maistuu takuuvarmasti myös järvien ja merten kokeneille kalamiehille ja -naisille.

www.kalaonni.fi

 

in Arkeen, lohi, Suosikit

Reader Interactions

Saattaisit pitää myös näistä
Toukokuu on kalakuu!
Äidille!
Pääsiäispöydän parhaat, haukikvenellit!

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Suosituimmat

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

Instagram

Nyt tarjolla kuhafileet! Toukokuu on kalakuu 🐟🐟🐟 #kalaasiblogi #kalaasi #kuha #kalaruokaa #kalaruoka #ruokablogi #ruokaohje #kuhafile @kalatukkueriksson @johannalevomaki_photography @heinlahtijatta
Kokoa äidille pieni lohikakku! #kalaasiblogi #kal Kokoa äidille pieni lohikakku! #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruoka #ruokablogi #lohi #lohileipä #leipäkakku #äitienpäivätarjoilut #juhlatarjoilut #juhlaan
Kokoa maukkaat tortillalätyt kädenkäänteessä, Kokoa maukkaat tortillalätyt kädenkäänteessä, nämä ovat parasta vappusyötävää niin brunssilla kuin illanistujaisissa! @kalatukkueriksson @johannalevomaki_photography @heinlahtijatta @kalaasiblogi #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruokaa #vappuruokaa #juhlaruokaa #juhlatarjoilut #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokakuvaaja #katkaravut #katkarapu #tortillat #katkaraputortillat
Herkulliset, kuohkeat haukipullat saavat pääsiä Herkulliset, kuohkeat haukipullat saavat pääsiäispöytään perinteisten kvenellien muodot. #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruokaa #kalaruoka #hauki #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokablogit #ruokaohje #pääsiäisruoka #pääsiäismenu
Varaa pöytään herkullisia valmiita kalatuotteit Varaa pöytään herkullisia valmiita kalatuotteita, rouheaa, tuoretta leipää ja runsaasti tykötarpeita. Tämä postaus on tehty yhteistyössä Kalaonnin kanssa. #kalaasi #kalaasiblogi @kalaonni #lohileipä #loimulohi #kalaruoka #kalaleipä #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokaohje #kalaruokaa #kylmäsavulohi #loimukirjolohi
Valmista pikkumunakkaat kätevästi uunissa muffin Valmista pikkumunakkaat kätevästi uunissa muffinivuoissa. #kalaasi #kalaasiblogi #pikkumunakkaat #kylmäsavulohi #kalaruokaa #kalaruoka #ruokaohje #ruokablogi #ruokabloggaaja
2022 © Kalaasi
made by soulmuse