Tämän helpommaksi ja nopeammaksi ei kalaruoan valmistaminen enää voi tulla. Pakkauksesta pannulle. Lisäksi mukana on rutkasti makua, nyt tarjolla japanilaishenkinen seesami-miso kirjolohi. Nämä annokset ovat arki-, pyhä-, eväs- ja lohturuokaa parhaimmillaan. Maut kelpaavat koko perheväelle, lähes vauvasta vaariin.
Seesami-miso kirjolohta ja nuudelisäkettä
2 annosta
30 min
lohipalat:
1 pkt (300 g) Kalaonnin seesam-miso kirjolohta
1 rk öljyä tai voita paistamiseen
lisäke:
noin 100 g kokojyvänuudeleita
1 reilunkokoinen porkkana
1 pieni punasipuli
noin 50 g tuoretta pinaattia
100 g edame- eli soijapapuja, pakaste (myös pakasteherneet käyvät mainiosti)
2 rkl öljyä
1 rkl voita
½ sitruunan tai limetin mehu
1 rk2 soijakastiketta
1 tl juokseva hunajaa
1 tl seesaminsiemeniä
1. Kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa molemmat suikaleiksi. Sulata pavut pakkauksen ohjeen mukaisesti.
2. Kuumenna pannulla öljy ja voi ja lisää joukkoon ensin porkkanasuikaleet. Kääntele niitä pannulla muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sipuli, pinaatit ja pavut. Kypsennä aineksia käännellen noin 5 minuuttia.
3. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta nuudelit ja sekoittele ne muiden ainesten joukkoon. Lisää öljyä ja tai voita tarpeen mukaan. Kääntele aineksia hetki, lisää joukkoon sitruunamehu, soijakastike, hunaja ja seesaminsiemenet.
4. Ota lohipalat huoneenlämpöön ainakin 15 minuuttia ennen paistamista. Kuumenna öljy tai voi pannulla ja lisää lohipalat pannulle. Keskilämpö riittää. Purista maustepussin seos lohipaloille ja kypsennä niitä molemmin puolin muutaman minuutin ajan. (Jos kastiketta tuntuu olevan reilusti, lisää loppu nuudelilisäkkeen joukkoon)
5. Tarjoile lohipalat nuudelilisäkkeen kanssa ja nauti.
Miltäkö maistui? No, aivan mainiolta, maku on sopivan eksoottinen, miedohko, ei ärhäkkä, mutta juuri sopiva kuljettamaan makumatkalle Japanin suuntaan. Sopivasti pois arjesta. Maku on juuri tätä päivää.
Seesaminsiemenet antavat mukavaa suutuntumaa ja rapsakkuutta annokselle.
Liputamme myös Benella-kirjolohen käytöstä.
Taattua kalaonnea betonimeren ja markettien kiireisille kalastajille, nautiskelijoille.
Mutta maistuu takuuvarmasti myös järvien ja merten kokeneille kalamiehille ja -naisille.
Vastaa