• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Talvipäivän maukas herkkuhetki!

21.2.2018

 
 
Valmista sinisimpukat mausteisessa kookosliemessä. Tämä käy helposti, nopeasti ja saat vannoutuneen herkuttelijankin hymyilemään!
 
 
 Sinisimpukat kookosliemessä
2 – 4 annosta
1 kg sinisimpukoita
 
liemi:
2 dl valkoviiniä tai kala- tai kasvislientä
1 prk (400 g) kookosmaitoa
1 fenkoli
1 pieni punasipuli
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 tl inkiväärimurskaa
ripaus chilirouhetta
½ tl korianterin siemeniä murskattuna
muutama kafferilimetin kuivattu lehti
1 limetin mehu
1 rkl kalakastiketta
(suolaa)
 
päälle:
tuoreita korianterin lehtiä
 


 

1. Tarkasta simpukat. Niiden tulee olla sulkeutuneita, jos simpukka on hieman avautunut napauta sitä, jos se sulkeutuu, on se käyttökelpoinen. Harjaa simpukat ja poista parrat.


2. Huuhdo ja pilko fenkoli. Kuori ja paloittele punasipuli.

3. Laita liemi kattilaan. Lisää joukkoon liemen muut ainekset, paitsi kookosmaito, limetin mehu ja kalakastike. Kuumenna liemi ja hauduta sitä viitisen minuuttia pienellä lämmöllä.

4. Lisää joukkoon kookosmaito, limetin mehu ja kalakastike. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Tarkasta suola, lisää tarvittaessa.

5. Kaada simpukat liemeen ja kypsennä niitä hyvällä lämmöllä noin 3 minuuttia. Laske kiehumisaika siitä, kun liemi alkaa simpukoiden lisäämisen jälkeen uudelleen kiehua.

6. Lisää kypsien simpukoiden päälle tuoretta korianteria.
 



Simpukoiden kyyditsijäksi käy tuore leipä, jolla saat otettua maukasta lientä suuhusi. Lisäkkeiksi käyvät myös ranskanperunat, ja/tai raikas salaatti.

 
Jos simpukoiden lientä jää jäljelle, älä heitä sitä hukkaan. Saat siitä mainion liemipohjan kalakeitolle. Itse lisäsin jäljelle jääneeseen liemeen lasinuudeleita ja sulatettuja katkarapuja, nam!
 
 
Hyvä konsti simpukoiden syömiseen on irrottaa yksi kuori ja sen avulla napata simpukka suoraan suuhun. Näin ei tarvitse taiteilla ja yrittää syömistä haarukan ja veitsen avulla. Tämän keinon opin aikoinaan eteläranskalaisessa bistrossa, kun seurasin pienen pojan selviytymistä simpukkakulhon nauttimisesta.


Sinisimpukoita on hyvin tarjolla parhaiden markettien kalatiskeillä. Pääasiassa nämä kasvatetut simpukat tulevat meille Tanskasta. Näiden herkkujen hintakin on kohdillaan.
 
 

in Juhlaan, simpukat

Reader Interactions

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse