Rullaa ja mausta joulun alusajan parhaat silakkarullat helposti. Maku on raikkaan aromikas ja chilitahna antaa silakoille lempeän pirteän aromilisän.
Mausteiset silakkarullat
500 g silakkafileitä
½ dl karkeaa mesisuolaa
liemi:
1 dl etikkaa
3 dl vettä
½ dl sokeria
purkkiin:
2 porkkanaa
1 punasipuli
2 cm pala tuoretta inkivääriä
2 tl paahdettua chili-valkosipulitahnaa (valmis tahna esim. Spice Upp)
1 tl korianterin siemeniä
1 tl fenkolin siemeniä
tarjoiluun:
rouheista ruisleipää tai saaristolaisleipää
voita tai levitettä
chili & valkosipulitahnaa
limetin viipaleita
- Lado silakkafileet nahkapuolet alaspäin rasiaan tai kulhoon ja ripottele suolaa väliin. Laita silakat ”kypsymään” jääkaappiin yön yli tai vähintään 6 tunniksi.
- Kuori porkkana, punasipuli ja inkivääri, viipaloi ne tikkumaisiksi suikaleiksi.
- Sekoita liemen ainekset, kunnes sokeri on sulanut. Huuhdo silakkafileet suolasta ja rullaa ne.
- Lado silakkarullat purkkiin ja asettele väliin mausteet sekä porkkana-, sipuli- ja inkiväärisuikaleet. Kaada liemi purkkiin ja anna maustua jääkaapissa ainakin vuorokauden ajan.
- Tarjoile silakkarullat rouheisen ruis- tai saaristolaisleivän kanssa. Asettele leiville myös porkkana-, sipuli ja inkivääriviipaleita. Sipaise vielä silakoille hieman chili-valkosipulitahnaa. Leikkaa leiville myös pienet limettiviipaleet.
- Mausteiset silakkarullat ovat mainiota tarjottavaa pikkujouluissa palan painikkeena tai alkupaloina aterialla. Ne maistuvat myös keitettyjen perunoitten kanssa.
- Silakkarullat ovat myös mainio ruokalahja ja tuliainen joulun aikaan.
Vastaa