Kansainvälisenä naisten päivänä 8.3 maistuu suolainen anjovispinaattipiirakka.
Piiras on helppo ja nopea valmistaa ja on ruokaisa tarjottava!
Anjovispinaattipiirakka
4 – 6 annosta
1pkt (400 g) valmista piirakkataikinaa, pakaste (esim. Pirkka)
rasvaa vuoan voiteluun
täyte:
2 keskikokoista perunaa
n. 50 g tuoretta pinaattia
pieni nippu kevätsipulia
1 rkl öljyä
1 pkt (n. 200 g) ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 prk (145/94 g) anjovista
1 tl rouhittua mustapippuria
½ sitruunan kuoriraaste
½ sitruunan mehu
2 tl kuorimattomia seesaminsiemeniä
- Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Voitele noin 25 cm:n vuoka ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista piiraspohjaa ennakkoon 200 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Kuori ja raasta perunat raastimen isoimmalla terällä. Huuhdo pinaatti ja kevätsipuli. Jätä osa kevätsipulista kypsän piirakan päälle.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää joukkoon perunaraaste, pinaatti ja kevätsipuli. Kääntele ja kuullota aineksia muutaman minuutti pannulla.
- Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää joukkoon perunapinaattisipuliseos sekä mustapippuri, sitruunan kuoriraaste ja mehu. Lisää täytteeseen vielä 1 tl anjovisten säilöntälientä. Levittele seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Asettele anjovikset täytteen päälle. Ripottele seesaminsiemenet piiraalle.
- Paista piirasta uunin keskitasolla 25 – 30 minuuttia.
- Piiras maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Voit leipoa piirakan päivää ennen tarjoilua ja lämmittää nopeasti ennen tarjoilua. Laita piirakan päälle loppu kevätsipulisilppu.
Testimaistelijoiden mukaan tämän piirakan kyyditsijänä maistuu mainiosti kuiva kuohuviini!
Aurinkoista ja iloista kansainvälistä naistenpäivää!
Vastaa