• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Uunilohi!

6.3.2018

 
 
Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.
 
Keväisen kevyt ja maistuva lohiruoka valmistuu käden käänteessä uunissa. Kevyet, vihreät kasvikset kypsyvät kätevästi lohen kyljessä.
 
 
Tarjoile lohi kauniilta vadilta vihreitten lisäkkeittensä kanssa pääsiäispöydässä. Maut ovat sopivan mietoja ja antavat hyvin tilaa Benella-kirjolohen raikkaalle maulle.
 
 
Tästä ruoasta kalaruokien vierastajankin on hyvä aloittaa tutustuminen ja maistelu kalamakujen maailmaan.
 
 
 
Uunilohi:
 
1 pkt (n. 600 g) Pirkka parhaat Benella ruodotonta kirjolohifileetä
1 tl suolaa
1 ps (200 g) Pirkka pakaste lehtipinaattia
50 g Pirkka mantelilastuja
50 g Pirkka kurpitsan siemeniä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1nippu(500 g)parsaa
150 g fenkolia
1 nippu Pirkka kevätsipulia
200 g Pirkka pakasteherneitä
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
 
 
yrttiöljy:
11/2 dl Pirkka rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl silputtua ruohosipulia
1 rkl silputtua lehtipersiljaa
1 rkl silputtua timjamia
1 kuorittu ja murskattu valkosipulin kynsi
½ sitruunan mehu
1 tl sinappia
¼ tl suolaa
¼ tl juoksevaa hunajaa
 
 
1. Sulata pinaatit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pinaatit, mantelilastut ja kurpitsan siemenet pannulle ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon suola ja mustapippuri.
 
2. Aseta lohifilee uunipellille, leivinpaperin päälle. Tee lohifileeseen 5 – 6 syvää viiltoa, lisää viiltoihin suolaa. Jaa pinaattiseos viiltoihin.
 
3. Poista parsoista kovat kantaosat, kuori ja paloittele ne. Halkaise paksuimmat parsapalat pituussuunnassa. Huuhdo ja paloittele fenkoli ja kevätsipulit. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaisesti. Asettele kaikki kasvikset lohifileen viereen ja pirskottele öljyä ja suolaa päälle.
 
4. Kypsennä lohifileetä 175 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Laita lohifilee vielä lopuksi grillivastuksen alle, niin että ainekset ottavat pintaansa väriä.
 
5. Laita kaikki yrttiöljyn ainekset kippoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi. Yrttiöljy sopii niin kalan kuin kasvistenkin lisäkkeeksi.
 
 
 
Benella-lohi on ympäristöystävällisesti kotimaassa kasvatettua kirjolohta. Benella-kirjolohi on sydämet ja virallisen sydänmerkkinsä ansainnut! Lue lisää blogin ”kalat”-osiosta.
 
 
 
 

in Arkeen, kirjolohi, lasten makuun, Lisukkeet, lohi

Reader Interactions

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse