• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Alkukesän maut!

20.6.2023

 

Juhannuksen ja mökkikesän paras ja pikainen ateria syntyy uusista perunoista ja savumuikuista. Savumuikut purkissa vievät sinut nopeasti kesäkalan makuihin. Annoksen kruunaa alkukesän aromikkaat, vihreät maut!

 

 

Uudet perunat ja savumuikut

2 – 4 annosta


8 kpl uuden sadon perunaa
1 avomaan kurkku
nippu uuden sadon sipulia
muutama retiisi


kastike:
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl rypsiöljyä
3 dl sekoitus uuden sadon sipulin varsia, basilikaa, lehtipersiljaa, tilliä, muutama poimulehti 2 kpl valkosipulin kynsiä kuorittuina
2 tl sitruunamehua
1 tl suolaa


kylkeen:
1 prk (414 g/180 g) savumuikkuja marinointiliemessä (esim. Pirkka)
3 keitettyä kananmunaa


koristeluun:
poimulehtiä, hiirenvirnoja

 

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä ja viipaloi ne.
  2. Huuhdo paloittele ja laita kastikkeen kaikki ainekset korkeahkoon astiaan ja jauha nesauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  3. Huuhdo ja paloittele sipulit, kurkku ja retiisit.
  4. Kokoa annos laakealle vadille. Asettele perunat ja kasvikset vadille ja valele ainekset kastikkeella.
  5. Asettele muikut päällimmäiseksi. Koristele annos poimulehdillä ja hiirenvirnoilla tai muillaluonnonkasveilla. Tarjoile ateria keitettyjen kananmunien kanssa.

Vinkki:

Pestomainen kastike säilyy jääkaapissa noin viikon. Se sopii myös leivän päälle ja salaatin maustajaksi. Kerää poimulehdet varjoisasta paikasta, kuivalla pihamaalla kasvaneet saattavat olla hieman kitkeriä.

in Arkeen, Evääksi, Juhlaan, muikku, Uncategorized

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse