Juhannuksen ja mökkikesän paras ja pikainen ateria syntyy uusista perunoista ja savumuikuista. Savumuikut purkissa vievät sinut nopeasti kesäkalan makuihin. Annoksen kruunaa alkukesän aromikkaat, vihreät maut!
Uudet perunat ja savumuikut
2 – 4 annosta
8 kpl uuden sadon perunaa
1 avomaan kurkku
nippu uuden sadon sipulia
muutama retiisi
kastike:
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl rypsiöljyä
3 dl sekoitus uuden sadon sipulin varsia, basilikaa, lehtipersiljaa, tilliä, muutama poimulehti 2 kpl valkosipulin kynsiä kuorittuina
2 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
kylkeen:
1 prk (414 g/180 g) savumuikkuja marinointiliemessä (esim. Pirkka)
3 keitettyä kananmunaa
koristeluun:
poimulehtiä, hiirenvirnoja
- Keitä perunat suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä ja viipaloi ne.
- Huuhdo paloittele ja laita kastikkeen kaikki ainekset korkeahkoon astiaan ja jauha nesauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
- Huuhdo ja paloittele sipulit, kurkku ja retiisit.
- Kokoa annos laakealle vadille. Asettele perunat ja kasvikset vadille ja valele ainekset kastikkeella.
- Asettele muikut päällimmäiseksi. Koristele annos poimulehdillä ja hiirenvirnoilla tai muillaluonnonkasveilla. Tarjoile ateria keitettyjen kananmunien kanssa.
Vinkki:
Pestomainen kastike säilyy jääkaapissa noin viikon. Se sopii myös leivän päälle ja salaatin maustajaksi. Kerää poimulehdet varjoisasta paikasta, kuivalla pihamaalla kasvaneet saattavat olla hieman kitkeriä.
Vastaa