1. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolikkaasta kuori. Ruodi ja leikkaa lohi massaksi ja sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu ja kuoriraaste. Raasta punajuuri, valuta raastetta hieman ja sekoita hummukseen piparjuuriraasteen kanssa. Sulata herneet ja jauha ne sauvasekoittimella öljyn ja sitruunamehun kanssa.
2. Leikkaa ja tasoita paahtoleivät tasakokoisiksi, leikkaa halutessasi tummat reunat pois.
3. Asettele 3 leipää peräkkäin reilunkokoisen leivinpaperin tai tuorekelmun päälle. Kostuta leipäviipaleet kevyesti kivennäisvedellä pullasudin avulla. Kostuta leipäviipaleiden reunat huolellisesti.
4. Levitä tuorejuustoa ohut kerros leiville. Asettele puolet lohitäytteestä leipäviipaleiden päälle. Asettele seuraava kerros leipiä lohitäytteen päälle ja hernetäyte leiville.
5. Voitele seuraavan kerroksen levät kevyesti tuorejuustolla ja taas kerros lohitäytettä.
6. Voitele seuraavan kerroksen leivät tuorejuustolla ja laita punajuuritäyte päälle.
7. Asettele viimeinen leipäkerros punajuuritäytteen päälle ja kääri leipäkakkutiiviiksi paketiksi ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin 4 tunniksi.
8. Päällystä kakku tuorejuustolla, kapean lastan tai veitsen avulla. Koristele kakku vaikkapa ketunleipien kukilla ja lehdillä. Punajuuri saattaa hieman värjätä päällystä, mutta hento punerrus sopii mainiosti herkkien ketunleipien väripariksi.
1. Käytä lohikakkuun laktoosittomia tuotteita, niin se sopii useimmille juhlijoille.
2. Voileipäkakun täytteet kannattaa silputa tai jauhaa tasaiseksi massaksi. Isot palat ja suikaleet ovat hankalia kakkua leikatessa, eikä täyte jakaannu tasaisesti syöjien kesken.
3. Toteuta kakun koristus niin, että leikkaaminen sujuu helposti, vältä siis isoja koristuksia.
4. Jos käytät kakkuun tiivistä tummaa leipää, kostuta kakkua reilusti enemmän.
5. Voileipäkakun kostuttamiseen käy myös kaura- tai tavallinen maito.
Vastaa