Kokoa maittavat ruoka-ainekset, kalat ja kasvikset samalle pellille, helposti ja näppärästi. Kypsennä ja nauti!
Peltiruoka on mainiota arki-, mökki- ja lomaruokaa. Ateria maistuu sekä lapsille että koko pöytäväelle!
Kalaa ja kasviksia
4–6 annosta
600 g turskafileetä tai muuta vaaleaa kalaa esim. kuhaa, seitiä
muruseos kaloille:
11/2 dl leivänmuruja
1/2 dl valmista pestokastiketta
2 tl sitruunamehua
suolaa
300 g kesäkurpitsaa
300 g varsiparsakaalia (broccoliinia)
reilu kourallinen kirsikkatomaatteja
1 (noin 90 g) prk aurinkokuivattuja tomaatteja
½ prk aurinkokuivattujen tomaattien lientä kasvisten valeluun
ripaus rouhittua mustapippuria
lisukkeeksi:
kourallinen rukolaa
1. Paloittele kalafileet annospaloiksi. Sekoita keskenään leivänmurut, pestokastike ja sitruunamehu, tarkista suola, lisää tarvittaessa. Levitä seosta reilu kerros kalapaloille. Säästä loppu muruseos kasvisten päälle.
2. Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsa, huuhdo myös varsiparsakaali ja leikkaa paksuimmat varret pitkittäin ohuemmiksi viipaleiksi. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi aurinkokuivatut tomaatit.
3. Laita kaikki ainekset uunipellille, leivinpaperin päälle. Jaa loppu muruseos kasviksille. Valuta aurinkokuivattujen tomaattien lientä kasvisten päälle.
4. Kypsennä peltiruokaa 200 asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia. Laita rukolaa peltiruoalle ja tarjoile reilusti suoraan pelliltä.
Vastaa