• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Pääsiäispöydän parhaat, haukikvenellit!

12.4.2022

 

 

Herkulliset, kuohkeat haukipullat saavat pääsiäispöytään perinteisten kvenellien muodot.  Ne maistuvat keväisten kasvisten ja sakean keltaisen kastikkeen kanssa.

 

 

Haukikvenellit

4–6 hengelle, 16–20 kpl koosta riippuen

 

500 g haukifileetä

50 g sulatettua, jäähdytettyä voita

1 tl suolaa

1 rkl kuivattua tai tuoretta tilliä silputtuna

1 tl kuivattua timjamia

2 tl rouhittua valkopippuria

1 sitruunan kuori raastettuna

2 rkl sitruunamehua

2 kananmunan valkuaista

2 dl vispi- tai kuohukermaa

 

kypsentämiseen:

11/2 l kalalientä

 

päälle:

1 rkl silputtua ruohosipulia

 

1.  Haukifileen ja kerman on hyvä olla jääkaappikylmiä. Paloittele haukifileet pikkupaloiksi ja jauha ne lihamyllyssä, tehosekoittimessa tai tehokkaalla sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää haukimassaan sula voi, tilli, timjami ja valkopippuri. Sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste ja -mehu.

2. Sekoita massaan valkuaiset. Kaada kylmä kerma hiljalleen, tasaisena nauhana taikinaan, koko ajan sekoittaen. Laita taikinamassa jääkaappiin muiden tarjottavien valmistelujen ajaksi.

3. Muotoile taikinasta kahden ruokalusikan avulla pullia eli kvenellejä.

4. Kuumenna kalaliemi ja keitä kvenellejä noin 6 minuutin ajan. Silppua kvenellien päälle ruohosipulia ennen tarjoilua.

 

Kastike:

1 rkl voita 

2 tl vehnäjauhoja

2 tl kurkumaa

11/2 dl kermaa

2 rkl turkkilaista jukurttia

2 kananmunan keltuaista

2 rkl sitruunan mehua

½ tl suolaa

½ tl jauhettua valkopippuria

 

1. Sulata voi kattilassa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja kurkuma sekoitellen, älä ruskista. Nosta kattila sivuun ja jäähdytä hieman. Vatkaa joukkoon kerma, keltuaiset ja sitruunamehu.

2. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kastiketta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Älä päästä kastiketta kiehumaan, ettei se juoksetu. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile haukikvenellit parsojen ja herneiden sekä kastikkeen kanssa.

 

 

in Arkeen, hauki, Juhlaan, Lisukkeet

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse