Nyt tarjolla kuhafileet!
Pro Kala on nimennyt toukokuun kalakuuksi, koska luonnonkalan tarjonta on silloin parhaimmillaan. Kala liikkuu hyvin vielä viileiden vesien aikaan. Kannattaa tutustua Pro Kalan sivuihin, sieltä löydät kalatietoutta, vinkkejä ja ohjeita. www.prokala.fi
Keskiviikkona 18.5 on valtakunnallinen kalastuspäivä, jonka tarkoitus on tutustuttaa lapset ja nuoret kalastusharrastuksen pariin! Tutustu myös kalatalouden keskusliiton sivuihin www.ahven.net , sivuilla on rutkasti kala-asiaa nuorille ja kokeneemmillekin kalastajille.
Kalaasi haastaa sinut lisäämään kalan käyttöä aterioillasi, kaksi kertaa viikossa olisi tavoite!
Nämä kuhafileet maistuvat takuuvarmasti lapsille ja vanhemmallekin ruokaväelle. Nyt ihanaa aromia antaa ensisadon ruohosipuli, jota kannattaa käyttää ahkerasti ja vähän liioitellenkin.
Tähän ohjeeseen sopivat toki muutkin kalat, vaikkapa hauki-, siika- ja ahvenfileet.
Paistetut kuhafileet ja munasoosi
4 annosta
600 g kuhafileitä
paistamiseen:
2 rkl voita
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suola
kastike:
3 keitettyä kananmunaa
1 dl maustamatonta jukurttia
1 rkl silputtua tilliä
1 rkl silputtua ruohosipulia
1 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ tl juoksevaa hunajaa
1. Kuivaa kuhafileet tarvittaessa talouspaperilla. Kuumenna voi pannulla ruskeaksi, mutta varo palamista. Paista fileitä pari minuuttia molemmin puolin, ensin nahkapuoli. Lusikoi voita kaloille paistamisen aikana. Ruskistunut, paahteinen voi on kalan mainio makukaveri. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
2. Keitä kananmunia noin 5 minuutin ajan, jäähdytä ne. Kuori ja leikkaa kananmunat pikkupaloiksi. Sekoita kastikkeeseen tilli, ruohosipuli, sitruunamehu ja suola. Sekoittele kanamunat joukkoon kevyesti. Tämä munasoosi on isoäidin munakastikkeen sukulainen. Nyt se tehdään raikkaasti jugurttiin ja tarjotaan kylmänä. Tässä maukas kyyditsijä kesäkaloille.
3. Tarjoa kuhafileet, munasoosin, paistettujen perunoiden ja herneiden kanssa.
Vastaa