Silli maistuu myös pääsiäispöydässä! Tarjoa sillin kyljessä värikkään maukkaat lisäkkeet ja ruuduta tarjottavat hauskasti pääsiäispöytäsi iloksi.
Pääsiäissilli
4 – 6 annosta
250 g matjessilliä
3 keitettyä kananmunaa
3 kevätsipulia
punajuurilisäke:
1 pieni punajuuri
1 pieni etikkapunajuuri
½ hapahko omena
2 tl etikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
½ tl rouhittuja korianterin siemeniä
kurkkulisäke:
10 cm pala kurkkua
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1. Paloittele silli pikkupaloiksi.
2. Pilko kevätsipuli pienen pieniksi paloiksi.
3. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia, jäähdytä ne. Silppua halutessasi valkuainen ja keltuainen erikseen haarukalla pieneksi.
4. Huuhdo ja raasta kurkku. Valuta enin neste pois. Lisää raasteeseen sokeri, suola ja piparjuuri.
5. Kuori ja raasta punajuuri, raasta myös etikkapunajuuri. Kuori ja raasta omena. Sekoita kaikki punajuurilisäkkeen ainekset keskenään.
6. Asettele kaikki ainekset laakealle vadille ruuduiksi.
7. Tarjoa sillin kanssa smetanaa. Sillin kanssa maistuvat ruis- ja saaristolaisleivät ja keitetyt perunat. Ruutusilli sopii myös pääsiäisen brunssipöytään.
Voit mainiosti tehdä ruutusillin ainesosat valmiiksi ajoissa ennen tarjoilua. Säilytä ainekset kannellisissa rasioissa jääkaapissa.
Jos ruutusilliä jää jäljelle, pilko silli lähes hakkelukseksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Sekoita joukkoon smetanaa ja näin saat mainion sillikaviaarin leipien kanssa tarjottavaksi.
Muista pääsiäispöytääsi myös Kalaasin ihana siikacarpaccio.
Parasta maistamaani matjessilliä on Norröran perinteisesti tammitynnyreissä kypsynyt ja maustunut silli, maku on pehmeä ja sopivasti mausteinen. Tätä herkkua myydään Erikssonin Kalatukussa, saatat löytää sitä myös parhaiten varustetuista marketeista.
Vastaa