• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kaikkien aikojen kalapuikot!

8.2.2017

 
 
Kaikkien aikojen kalapuikot
4 – 6 hengelle
 
500 g turskafileetä tai -seläkettä
suolaa
leivittämiseen kaura- tai vehnäjauhoja, kanamuna ja gluteenitonta tai tavallista korppujauhoa
rouhittua mustapippuria
 

rasvaa paistamiseen

 

1. Leikkaa kalafilee muutaman sentin levyisiksi ja noin 10 cm pituisiksi paloiksi. Ripottele suolaa kalapalojen molemmin puolin, samoin ripaus mustapippuria. Kierittele kalapuikot kaurajauhoissa.

2. Vatkaa kanamunan rakenne rikki ja kierittele jauhotetut kalapuikot munaseoksessa. Kierittele vielä kalapuikot korppujauhoissa.

3. Kuumenna rasva pannulla ja paista kalapuikkoja molemmin puolin muutaman minuutin ajan.
Miksi näin reilusti leivittämistä? Siksi, että saadaan kalapuikkoihin mahdollisimman rapea pinta, no miksi? Siksi, että siitä lapset ja nuoriso (sekä kalanirsoilijat) pitävät! Rapea pinta houkuttelee maistamaan ja hyväähän se on, totta vie!
 
Turska on maukas, turhaan vierastettu kala! Se tulee meille Pohjois-Norjan vesiltä. Pyyntikauden aikana turskaa on hyvin tarjolla markettienkin kalatiskillä ja vielä kohtuuhintaan! Kokeile!
 
 
Bataattiranut:
 
n. 600 g bataattia
rypsi- tai oliiviöljyä makusi mukaisesti
 

sormisuolaa

 

1. Kuori ja viipaloi bataatti sopiviksi paloiksi, ranskisten kokoisiksi paloiksi. Laita bataattipalat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele öljyä bataateille ja ripottele suolaa päälle. Kypsennä ranuja 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10 – 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hyvän värin.
 
 
Kastike:

1 prk kermaviiliä
2 tl sinappia
½ tl suolaa
½ tl sokeria
1 rkl sitruunamehua

1 valkosipulin kynsi murskattuna

 

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki. Tämä soosi säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

 

Muisto:
Kermaviilikastikkeen avulla sain aikoinaan ruokanirson poikani maistelemaan uusia makuja etenkin kalaruokia ja hyvin tuloksin. Kastiketta voit maustaa makusi mukaan tillillä ja muilla yrteillä. Jos potkua kaipaat, niin ripauta joukkoon chilimurskaa, mutta varovasti.
 
 
 
Hölskytyskurkut:

1 kurkku
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
 2 rkl sitruunamehua (tai viinietikkaa)

 

pieni nippu tilliä

 

1. Pese kurkku ja vetele siitä juustohöylän avulla ohuita viipaleita. Silppua tilli ja laita kaikki ainekset kanneliseen kulhoon ja hölskyttele kulhoa reilusti, niin että ainekset sekoittuvat.

2. Kurkut ovat parhaita hetken maustuttuaan.

 

Nämä mummon hölskytyskurkut ovat nousseet uudelleen suosikeiksi ja niitä tarjoillaan muodikkaissa katuruokapaikoissa ja trendiravintoloissa.

Tarjoile koko komeus limetti- tai sitruunalohkojen kanssa!

 

in Arkeen, lasten makuun, Lisukkeet, turska

Reader Interactions

Saattaisit pitää myös näistä
Toukokuu on kalakuu!
Pääsiäispöydän parhaat, haukikvenellit!
Kalaleipäbaarin avajaiset!

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Suosituimmat

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

Instagram

Nyt tarjolla kuhafileet! Toukokuu on kalakuu 🐟🐟🐟 #kalaasiblogi #kalaasi #kuha #kalaruokaa #kalaruoka #ruokablogi #ruokaohje #kuhafile @kalatukkueriksson @johannalevomaki_photography @heinlahtijatta
Kokoa äidille pieni lohikakku! #kalaasiblogi #kal Kokoa äidille pieni lohikakku! #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruoka #ruokablogi #lohi #lohileipä #leipäkakku #äitienpäivätarjoilut #juhlatarjoilut #juhlaan
Kokoa maukkaat tortillalätyt kädenkäänteessä, Kokoa maukkaat tortillalätyt kädenkäänteessä, nämä ovat parasta vappusyötävää niin brunssilla kuin illanistujaisissa! @kalatukkueriksson @johannalevomaki_photography @heinlahtijatta @kalaasiblogi #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruokaa #vappuruokaa #juhlaruokaa #juhlatarjoilut #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokakuvaaja #katkaravut #katkarapu #tortillat #katkaraputortillat
Herkulliset, kuohkeat haukipullat saavat pääsiä Herkulliset, kuohkeat haukipullat saavat pääsiäispöytään perinteisten kvenellien muodot. #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruokaa #kalaruoka #hauki #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokablogit #ruokaohje #pääsiäisruoka #pääsiäismenu
Varaa pöytään herkullisia valmiita kalatuotteit Varaa pöytään herkullisia valmiita kalatuotteita, rouheaa, tuoretta leipää ja runsaasti tykötarpeita. Tämä postaus on tehty yhteistyössä Kalaonnin kanssa. #kalaasi #kalaasiblogi @kalaonni #lohileipä #loimulohi #kalaruoka #kalaleipä #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokaohje #kalaruokaa #kylmäsavulohi #loimukirjolohi
Valmista pikkumunakkaat kätevästi uunissa muffin Valmista pikkumunakkaat kätevästi uunissa muffinivuoissa. #kalaasi #kalaasiblogi #pikkumunakkaat #kylmäsavulohi #kalaruokaa #kalaruoka #ruokaohje #ruokablogi #ruokabloggaaja
2022 © Kalaasi
made by soulmuse