rasvaa paistamiseen
1. Leikkaa kalafilee muutaman sentin levyisiksi ja noin 10 cm pituisiksi paloiksi. Ripottele suolaa kalapalojen molemmin puolin, samoin ripaus mustapippuria. Kierittele kalapuikot kaurajauhoissa.
2. Vatkaa kanamunan rakenne rikki ja kierittele jauhotetut kalapuikot munaseoksessa. Kierittele vielä kalapuikot korppujauhoissa.
sormisuolaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki. Tämä soosi säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
pieni nippu tilliä
1. Pese kurkku ja vetele siitä juustohöylän avulla ohuita viipaleita. Silppua tilli ja laita kaikki ainekset kanneliseen kulhoon ja hölskyttele kulhoa reilusti, niin että ainekset sekoittuvat.
2. Kurkut ovat parhaita hetken maustuttuaan.
Nämä mummon hölskytyskurkut ovat nousseet uudelleen suosikeiksi ja niitä tarjoillaan muodikkaissa katuruokapaikoissa ja trendiravintoloissa.
Vastaa