Tervehdys Kalaasin ystävät! Kevätaurinko herätteli meidät kalaasilaiset maistuvien reseptien ja herkullisten kuvien äärelle. Pohdimme, että kalaruokien lisäksi haluamme kehitellä mainioita ja oivaltavia kasvisruokia ja vegeleivontaa. Lupaamme kiinnittää huomiota myös ruoan hintaan, halvallakin saa hyvää! Yritämme löytää myös kalastajia, niin ammattilaisia kuin harrastajia ja saalistaa heiltä parhaat kalaruokavinkit!
Laita ihmeessä meille tulemaan viestiä, vinkkejä ja parhaita kalatarinoita, ilahdumme niistä.
Nyt on tarjolla vapun paras sillileipä ja äitienpäiväksi tulossa ihana sitruunakakku, siis vegenä.
Iloisin mielin kohti kesäkalaaseja!
Vapun paras hiukopala kokataan sillistä ja maukkaista makukavereistaan.
Ohjeen määristä saat 5 kuvamukaista reilua leipää, 5 – 8 hengelle nälän mukaan.
Tarvitset:
1 pkt (500 g) saaristolaisleipää tai vuokaleipää
voita tai kasvislevitettä voiteluun
Leipien päällysteet
Silli:
n. 250 g kevyesti suolattua sillifileetä
1 rkl ruohosipulia silputtuna
2 tl roseepippuria
Paloittele sillifileet pikkupaloiksi. Tämä onnistuu hyvin myös taloussaksilla. Sekoitteel joukkoon ruohosipuli ja roseepippuri.
Kananmuna:
4 keitettyä kanamunaa
1 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
1 rkl ruohosipulia silputtuna
2 tl sitruunamehua
½ – 1 tl suolaa
Keitä kananmunia noin 5 minuuttia. Jäähdytä munat ja kuori ne. Paloittele munat ja hienonna haarukalla tai veitsellä. Sekoita joukkoon ranskankerma, ruohosipuli, sitruunamehu ja suola.
Herne:
11/2 dl pakasteherneitä
1 pieni avokado
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
Sulata pakasteherneet. Kuori ja pilko avokado. Jauha sauvasekoittimella kaikki ainekset tahnamaiseksi massaksi.
Punajuuri:
1-2 (n. 100 g) etikkapunajuurta
1 pieni punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
Paloittele punajuuri. Kuori ja pilko punasipuli. Laita kaikki ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tahnaksi.
1.Leikkaa leipä pitkittäin viideksi viipaleeksi. Voitele leipäviipaleet voilla tai levitteellä.
2.Päällystä leivät hauskasti raidoittain kullakin täytteettä. Koristele leivät vielä halutessasi erilaisilla versoilla.
3. Valmista vappuleivän päällysteet valmiiksi edellisenä iltana ennen tarjoilua. Ne säilyvä mainiosti jääkaapissa kannellisissa pakasterasioissa.
Vinkki: Leivän täytteet voit kätevästi pakata mukaan brunssiretkelle ja päällystää leivät vasta juuri ennen nauttimista.
Hävikkivinkki:
Jos leivän päällysteitä jää jäljelle, sekoita ne kaikki keskenään ja saat mainion ”sillikaviaarin” seuraavan päivän eväsleiville tai perunoitten kylkeen.
Jos innostut ostamaan versoja ja ne pääsevät nuupahtamaan jääkaapissa, ei huolta. Jauha ne kasvistahnojen tai peston joukkoon, myös vihersmoothie saa niistä versovoimaa.
Vastaa