Poke-kulho innostus on lähtöisin Havaijilta, jossa kala saa mausteekseen aasialaisia makuja.
Kulhot
4 – 6 nälkäiselle
yht. 400 g lohi- ja/tai kuhafileetä
kalojen kastikkeeseen:
3 rkl soijakastiketta
2 rkl limetinmehua
1 rkl seesamiöljyä
11/2 tl chilikastiketta
½ tl suolaa
päälle seesaminsiemeniä
Kulhoihin:
3 dl tummaa riisiä
1 rkl riisiviinietikkaa
200 g varsiparsakaalia
2 dl pakastettuja soijapapuja
2 avokadoa
200 g bataattia
1 dl siemensekoitusta
tarjoiluun kevään vihreitä versoja ja salaatteja
Kastike:
2 appelsiinin mehu
1 dl öljyä
Reilu nippu yrttejä esim. timjamia, basilikaa, ruohosipulia
2 tl juoksevaa hunajaa
sormenpään kokoinen pala raastettua inkivääriä
ripaus suolaa
1. Poista nahka lohifileestä ja paloittele fileet annospaloiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele kalapalat joukkoon. Laita kalat jääkaappiin maustumaan muiden valmistelujen ajaksi. Ripottele kalapalojen pinnalle seesaminsiemeniä.
2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti ja sekoita joukkoon riisiviinietikka.
3. Huuhdo parsakaali ja keitä muutaman minuutin ajan. Sulata pavut ja kypsennä ne pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuori ja paloittele bataatti ja keitä niitä muutaman minuutin ajan.
4. Purista appelsiineista mehu ja sekoita muut kastikkeen ainekset joukkoon. Surauta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.
Vastaa