• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kulhoruokaa!

4.4.2017

 
 
Aaron kattoi ja tarjoili meille iloisen, värikkään ja maukkaan kala-aterian!

Poke-kulho innostus on lähtöisin Havaijilta, jossa kala saa mausteekseen aasialaisia makuja.
 

Ideoi ja kokoa omat poket makusi mukaan.


 
Kulhot
 
4 – 6 nälkäiselle
yht. 400 g lohi- ja/tai kuhafileetä
 
kalojen kastikkeeseen:
3 rkl soijakastiketta
2 rkl limetinmehua
1 rkl seesamiöljyä
11/2 tl chilikastiketta
½ tl suolaa
päälle seesaminsiemeniä
 
Kulhoihin:
3 dl tummaa riisiä
1 rkl riisiviinietikkaa
200 g varsiparsakaalia
2 dl pakastettuja soijapapuja
2 avokadoa
200 g bataattia
1 dl siemensekoitusta
tarjoiluun kevään vihreitä versoja ja salaatteja
 
Kastike:
2 appelsiinin mehu
1 dl öljyä
Reilu nippu yrttejä esim. timjamia, basilikaa, ruohosipulia
2 tl juoksevaa hunajaa
sormenpään kokoinen pala raastettua inkivääriä
ripaus suolaa


 
1. Poista nahka lohifileestä ja paloittele fileet annospaloiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja kääntele kalapalat joukkoon. Laita kalat jääkaappiin maustumaan muiden valmistelujen ajaksi. Ripottele kalapalojen pinnalle seesaminsiemeniä.
 
2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti ja sekoita joukkoon riisiviinietikka.
 
3. Huuhdo parsakaali ja keitä muutaman minuutin ajan. Sulata pavut ja kypsennä ne pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuori ja paloittele bataatti ja keitä niitä muutaman minuutin ajan.
 
4. Purista appelsiineista mehu ja sekoita muut kastikkeen ainekset joukkoon. Surauta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi.
 
5. Asettele kukin aines omaan kippoonsa, näin itsekukin voi koota oman annoksensa oman makunsa mukaisesti.


 

in Arkeen, kirjolohi, kuha, lasten makuun, Lisukkeet, lohi

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse