Yksinkertaisuus ja kevään värit ovat valttia näissä annoksissa.
Tarjoa annos kevyenä lounaana, aterian alkupalana tai illanistujaisten herkkuna!
Mätiä ja parsaa
4 hengelle
2 pkt vihreää parsaa
n 50 g kirjolohen mätiä
rouhittua mustapippuria
4 keitettyä kananmunaa
kastike:
1 prk ranskankermaa
2 tl sitruunanmehua
1 tl dijon sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1. Keitä kananmunia noin 5 minuuttia, eli ne saavat jäädä valuvan löysiksi.
2. Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan. Voit valmistaa kastikkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoamista.
3. Poista parsoista kovimmat kantaosat ja kuori ne kevyesti. Kuumenna pinnoitettu pannu ja laita parsat pannulle, kääntele niitä hetki, kunnes ne saavat hieman väriä. Pienennä lämpö, laita kansi pannulle ja anna parsojen kypsyä vielä noin 5 minuuttia. Näin valmistaen parsat säilyvät napakoina eivätkä menetä makuaan keitinveteen.
4. Kokoa annokset kauniisti lautasille ja ota kiitokset vastaan!
Vastaa