• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Mätiä ja parsaa

12.4.2017

 
 

Kevään paras makuyhdistelmä kootaan vihreästä parsasta ja mädistä!

 
Yksinkertaisuus ja kevään värit ovat valttia näissä annoksissa.
Tarjoa annos kevyenä lounaana, aterian alkupalana tai illanistujaisten herkkuna!
 
 
Mätiä ja parsaa
4 hengelle
 
2 pkt vihreää parsaa
n 50 g kirjolohen mätiä
rouhittua mustapippuria
4 keitettyä kananmunaa
 
kastike:
1 prk ranskankermaa
2 tl sitruunanmehua
1 tl dijon sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
 
 
 
1. Keitä kananmunia noin 5 minuuttia, eli ne saavat jäädä valuvan löysiksi.
 
2. Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan. Voit valmistaa kastikkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoamista.
 
3. Poista parsoista kovimmat kantaosat ja kuori ne kevyesti. Kuumenna pinnoitettu pannu ja laita parsat pannulle, kääntele niitä hetki, kunnes ne saavat hieman väriä. Pienennä lämpö, laita kansi pannulle ja anna parsojen kypsyä vielä noin 5 minuuttia. Näin valmistaen parsat säilyvät napakoina eivätkä menetä makuaan keitinveteen.
 
4. Kokoa annokset kauniisti lautasille ja ota kiitokset vastaan! 


 

 

in Juhlaan, mädit

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse