Keväisen kevyt ja kirkas ahvenkeitto maistuu hyvä mielen illallisena tai kokoaa viikonlopun viettäjät saman pöydän ääreen!
Fenkoli ja valkoviini antavat keitolle hienot arominsa!
Tästä tykkää myös äiti!
Ahvenkeitto
4 annosta
2 porkkanaa
300 g fenkolia
noin 10 cm pala purjoa
11/2 l kalalientä (tai vettä ja kalaliemikuutio)
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
laakerinlehtiä
11/2 tl rouhittua mustapippuria
500 g ahvenfileitä
tarjoiluun 1 limetti
1. Kuori perunat ja porkkanat, paloittele ne pikkupaloiksi. Huuhdo fenkolit, poista kova kantaosa ja viipaloi fenkoli. Säästä ja pilko fenkolin latvapalat pienen pieniksi paloiksi. Huuhdo ja viipaloi purjo.
2. Kuumenna kalaliemi ja viini, lisää joukkoon paloitellut kasvikset ja suola. Kiehauta kasviksia noin 15 minuuttia. Lisää pippuri liemeen.
3. Paloittele ahvenfileet suupaloiksi ja lisää ne keittoon. Siirrä kattila liedeltä ja anna seistä muutama minuutti. Kala kypsyy nopeasti. Tarkasta suola!
4. Pese ja viipaloi limetti ja laita viipaleet fenkolin latvapalojen kanssa valmiiksi lautasille. Tarjoile keitto kuumana.
Vastaa