• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kirkas ahvenkeitto!

12.5.2017

 
Keväisen kevyt ja kirkas ahvenkeitto maistuu hyvä mielen illallisena tai kokoaa viikonlopun viettäjät saman pöydän ääreen!
 
 
Fenkoli ja valkoviini antavat keitolle hienot arominsa!
 
Tästä tykkää myös äiti!
 
 
 
Ahvenkeitto
4 annosta
 
6 perunaa
2 porkkanaa
300 g fenkolia
noin 10 cm pala purjoa
11/2 l kalalientä (tai vettä ja kalaliemikuutio)
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
laakerinlehtiä
11/2 tl rouhittua mustapippuria
500 g ahvenfileitä
tarjoiluun 1 limetti
 
 
 
1. Kuori perunat ja porkkanat, paloittele ne pikkupaloiksi. Huuhdo fenkolit, poista kova kantaosa ja viipaloi fenkoli. Säästä ja pilko fenkolin latvapalat pienen pieniksi paloiksi. Huuhdo ja viipaloi purjo.
 
2. Kuumenna kalaliemi ja viini, lisää joukkoon paloitellut kasvikset ja suola. Kiehauta kasviksia noin 15 minuuttia. Lisää pippuri liemeen.
 
3. Paloittele ahvenfileet suupaloiksi ja lisää ne keittoon. Siirrä kattila liedeltä ja anna seistä muutama minuutti. Kala kypsyy nopeasti. Tarkasta suola!
 
4. Pese ja viipaloi limetti ja laita viipaleet fenkolin latvapalojen kanssa valmiiksi lautasille. Tarjoile keitto kuumana.
 
 

in ahven, Keitot

Saattaisit pitää myös näistä
Vihreä voimakeitto!
Samettinen kalakeitto
Voimakeitto

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse