Valmista kalakeitto aasialaistyyliin! Aromikas soppa-annos lämmittää pitkän päivän päätteeksi, lounaaksi ja ihan muuten vaan.
Tämä keitto lainaa makujaan korealaistyylisestä kalasopasta.
Kalakeitto korealaistwistillä!
4 annosta
400 g hauki-, turska-, seifileetä tai muuta vaaleaa kalaa
2 porkkanaa
noin 200 g parsakaalia
150 g kokojyvänuudeleita
nippu kevätsipulia
2 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä murskattuina
1 tl raastettua inkivääriä
2 tl chilijauhetta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa (myös valkoviinietikka käy)
noin 1 l vettä
tuoretta korianteria
1 punainen chili pilkottuna
1. Paloittele haukifilee annospaloiksi.
2. Kuori ja paloittele porkkanat, huuhdo ja paloittele parsakaali, käytä myös varsiosa. Huuhdo ja viipaloi kevätsipulit.
3. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti ja jätä jäähtymään.
4. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää joukkoon valkosipuli, inkivääri ja chilijauhe. Sekoittele pari minuuttia ja lisää soijakastike, riisiviinietikka ja vesi. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon porkkanat ja parsakaalit.
5. Kypsennä keittoa noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi liemeen kalapalat ja kevätsipulit. Kypsennä muutaman minuutti. Tarkasta suola ja maku.
6. Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho kuumaa keittoa päälle. Lisää annoksiin silputtua korianteria ja chiliviipaleita.
Vastaa