• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Vihreä voimakeitto!

8.2.2022

 

Tänään tiistaina 8.2.2022 vietetään Pro Kalan masinoimaa ”kansallista kalakeittopäivää”.

Tässäpä uudistuneen Kalaasin ehdotus kalakeittopäivän ruokapöydän piristykseksi. Vihreän voimakeiton voit mainiosti valmistaa jo edellisenä päivänä ja lisätä kalat vasta juuri ennen tarjoilua.

Paahda keiton lisäkkeeksi jo vähän ylimenneen leivän palasia. Tähän sopii niin ruis- kuin vaaleampi leipä.

 

 

Vihreä kalakeitto

4 annosta

 

5 keskikokoista perunaa

1 pienehkö sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 pkt (noin 80-100 g) tuoretta pinaattia

2 rkl voita tai öljyä

12 dl kasvislientä

1 tl suolaa

1 tl rouhittuja korianterin siemeniä

½ tl  mustapippuria rouhittuna

1 limetin (tai sitruunan) mehu

 

lisäksi:

400 g ahvenfileitä (myös hauki- ja kuhafileet sopivat mainiosti)

1 rkl voita

suolaa

ripaus rouhittua mustapippuria

krutonkeja

2 dl ranskankermaa tai kreikkalaista jugurttia

 

 

1. Kuori ja paloittele perunat ja sipuli. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet.

2. Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon sipuli, perunat ja valkosipulin kynnet. Kääntele niitä hetki, älä kuitenkaan ruskista. Lisää joukkoon pinaatit ja kääntele ne ainesten joukkoon.

3. Lisää joukkoon kasvisliemi ja mausteet. Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet. Lisää keittoon limetin mehu. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

4. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalafileet kauniin ruskeiksi molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.

5. Tarjoa keitto lämpimänä ranskankerman, kalafileitten ja krutonkien kanssa.

 

in ahven, Arkeen, hauki, Keitot, kuha

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse