Tämä aromikas kalakeitto hurmaa liemen samettisuudella ja lempeän vahvoilla aromeilla. Värikäs soppa maistuu mainiosti koko perheväelle.
Samettinen kalakeitto
4 annosta
500 g turskafileetä, myös muut vaalealihaiset kalat kuten hauki, kuha, sei sopivat mainiosti
6 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa
noin 150 g fenkolia
2 rkl öljyä
2 tl suolaa
1 valkosipulin kynttä
1 dl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
½ tl currya
½ appelsiinin mehu
1 l kalalientä
2 dl kaura-, kasvis-, ruokakermaa
lisäksi:
2 rkl ruoho- tai kevätsipulisilppua
1. Kuori perunat ja porkkanat, huuhdo fenkoli. Paloittele ne pikkupaloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon perunat, porkkanat ja fenkoli. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet.
2. Kääntele ja freesaa aineksia muutama minuutti, älä ruskista. Sekoita ainesten joukkoon, suola, valkosipuli, tomaattipyree, sokeri, paprika, mustapippuri, curry ja appelsiinin mehu. Sekoittele pari minuuttia.
3. Lisää kalaliemi ainesten joukkoon. Kypsennä keittoa noin 10–15 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
4. Sekoita kerma keittoon. Paloittele turskafilee ja lisää keiton joukkoon. Kypsennä keittoa noin 5 minuuttia. Silppua vielä ruoho- tai kevätsipulia keiton päälle.
5. Tarjoa keitto rapeakuorisen leivän kanssa.
Vastaa