• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Samettinen kalakeitto

24.11.2021

 

 

Tämä aromikas kalakeitto hurmaa liemen samettisuudella ja lempeän vahvoilla aromeilla. Värikäs soppa maistuu mainiosti koko perheväelle.

 

 

 

 

Samettinen kalakeitto

4 annosta

 

500 g turskafileetä, myös muut vaalealihaiset kalat kuten hauki, kuha, sei sopivat mainiosti

6 keskikokoista perunaa

2 porkkanaa

noin 150 g fenkolia

2 rkl öljyä

2 tl suolaa

1 valkosipulin kynttä

1 dl tomaattipyreetä

1 tl sokeria

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl rouhittua mustapippuria

½ tl currya

½ appelsiinin mehu

1 l kalalientä

2 dl kaura-, kasvis-, ruokakermaa

 

lisäksi: 

2 rkl ruoho- tai kevätsipulisilppua

 

 

 

1. Kuori perunat ja porkkanat, huuhdo fenkoli. Paloittele ne pikkupaloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon perunat, porkkanat ja fenkoli. Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. 

 

2. Kääntele ja freesaa aineksia muutama minuutti, älä ruskista. Sekoita ainesten joukkoon, suola, valkosipuli, tomaattipyree, sokeri, paprika, mustapippuri, curry ja appelsiinin mehu. Sekoittele pari minuuttia.

 

3. Lisää kalaliemi ainesten joukkoon. Kypsennä keittoa noin 10–15 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.  

 

4. Sekoita kerma keittoon. Paloittele turskafilee ja lisää keiton joukkoon. Kypsennä keittoa noin 5 minuuttia. Silppua vielä ruoho- tai kevätsipulia keiton päälle.

 

5. Tarjoa keitto rapeakuorisen leivän kanssa.

 

 

 

 

 

 

in Arkeen, hauki, Keitot, kuha, lasten makuun, seiti, turska

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse