Huolella valmistettu risotto käy parempaakin pöytään, eikä sen valmistaminen arkenakaan kauaa kestä!
Kylmäsavulohi, pinaatti ja valkoviini antavat risotolle mainiot makulisät!
Lohirisotto
2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
1 pkt (noin 70 g) tuoretta pinaattia
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
7 dl kalalientä (1 kalaliemikuutio liotettuna 7 dl veteen)
300 g kylmäsavulohta
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
n. 60 g parmesaanijuustoa
1. Kuori ja pilko salottisipulit ja valkosipulin kynsi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit öljyssä, älä ruskista. Lisää joukkoon riisi ja kuullota, kunnes riisi on lasimaista. Lisää viini riisin joukkoon, kääntele niin että viini on imeytynyt riisiin. Sekoittele pinaatin lehdet joukkoon.
2. Kuumenna kalaliemi. Lisää sitä pieni annos riisiin ja anna imeytyä. Jatka näin, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin, riisi on juuri ja juuri kypsää, aikaa on kulunut noin 25 minuuttia. Italialaistyyppisen riisin kuuluu olla löysähköä ja mehevää.
3. Paloittele lohi pikkupaloiksi, lisää risottoon, mausta risotto mustapippurilla. Kylmäsavulohi on aika suolaista, tarkasta tarvitseeko suolaa lisätä. Veistele parmesaanista lastuja risotolle juuri ennen tarjoilua.
Vastaa