• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Risoton lumoissa!

5.5.2017

 
Huolella valmistettu risotto käy parempaakin pöytään, eikä sen valmistaminen arkenakaan kauaa kestä!
 
Kylmäsavulohi, pinaatti ja valkoviini antavat risotolle mainiot makulisät!
 
 
Lohirisotto
 
2 salottisipulia
1 valkosipulin kynsi
1 pkt (noin 70 g) tuoretta pinaattia
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
7 dl kalalientä (1 kalaliemikuutio liotettuna 7 dl veteen)
300 g kylmäsavulohta
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
n. 60 g parmesaanijuustoa
 
 
 
1. Kuori ja pilko salottisipulit ja valkosipulin kynsi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit öljyssä, älä ruskista. Lisää joukkoon riisi ja kuullota, kunnes riisi on lasimaista. Lisää viini riisin joukkoon, kääntele niin että viini on imeytynyt riisiin. Sekoittele pinaatin lehdet joukkoon.
 
2. Kuumenna kalaliemi. Lisää sitä pieni annos riisiin ja anna imeytyä. Jatka näin, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin, riisi on juuri ja juuri kypsää, aikaa on kulunut noin 25 minuuttia. Italialaistyyppisen riisin kuuluu olla löysähköä ja mehevää.
 
3. Paloittele lohi pikkupaloiksi, lisää risottoon, mausta risotto mustapippurilla. Kylmäsavulohi on aika suolaista, tarkasta tarvitseeko suolaa lisätä. Veistele parmesaanista lastuja risotolle juuri ennen tarjoilua.
 
 
 
 

in Arkeen, lohi

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse