Kokoa äidille pieni lohikakku! Se valmistuu helposti ja nopeasti aloittelevaltakin kokilta. Täytteissä ei pihtailla, ne ovat runsaan raikkaat ja maistuvat! Tästä kakusta riittää maistinpalat kokkaajillekin. Voit jatkaa kakkua isommaksi liittämällä siihen seuraavat leipäviipaleet ja täytteet. Ilahduta tällä suolapalalla niin äitiä, mutsia, isoäitiä, isomummoa, mammaa, maamoa, varaäitiä, bonusäitiä, äidinmielistä ihan oman mielesi mukaisesti!
Pieni lohikakku
3 reilunkokoista palaa (n. 10 x 10 cm) rouheista paahtoleipää
1 rkl laimennettua sitruunamehua
1 prk (150 g) ranskankermaa
n. 100 g ricottajuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa)
1 keitetty kananmuna
1 avokado
½ sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl silputtua ruohosipulia
1 tl silputtua tilliä
1 tl raastettua piparjuurta
rouhittua mustapippuria
suolaa
n. 150 g lämminsavulohta
lisäksi päälle kurkkusuikaleita, herneen (tai muita) versoja, syötäviä kukkia, kuivattuja tai tuoreita
1. Paahda leipäviipaleet. Kuori keitetty kananmuna ja pieni se haarukalla massaksi. Lisää joukkoon 1/3 ranskankermasta, 1 tl sitruunamehua, ruohosipuli, tilli, piparjuuri ja ½ tl suolaa. Valele eka leipäviipale kevyesti laimennetulla sitruunamehulla. Laita päälle kananmunaseos ja levitä päälle puolet lohesta
2. Sekoita loput ricottajuustosta ja ranskankermasta. Lisää joukkoon mustapippuri, sitruunan kuoriraaste ja mustapippuri. Kuori avokado ja viipaloi se, valele viipaleiden päälle sitruunamehua. Kostuta leipä laimennetulla sitruunamehulla ja paina se kevyesti edellisen täytteen päälle. Laita leipäviipaleelle 1/2 ranskankermaseoksesta, avokadoviipaleet ja lohi.
3. Laita viimeinen leipäviipale täytteelle, kostuta se laimennetulla sitruunamehulla. Levitä loppu ricottajuustoseos leivälle. Koristele kakku ohuilla kurkkusiivuilla, herneen versoilla ja syötävillä kukilla, kuivatuilla tai tuoreilla.
4. Lohikakun kanssa maistuu haudutettu tee ja lasi kuplivaa!
Aurinkoista ja iloista äitienpäivää!
Vastaa