• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Mökkiruokaa

6.6.2017

 
 
Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.
 
 
Patakukko on kalakukon sukulainen. Nopeampi ja helpompi malli onnistuu aloittelevaltakin kokilta.
 
 
Patakukko on mökkiruokaa parhaimmillaan, sillä mainiossa kesäeväässä on leipä ja täyte samassa paketissa. Muikut ovat helppoja ja maukkaita kaloja, jotka maistuvat myös lapsille.
 
 
Patakukossa ideana on, että taikinakuoren alla pikkukalat muhivat maukkaiksi ja ruodot pehmenevät syötäviksi. Taikinakuori saa ihanaa makua täytteen aromihöyryistä. Kuoren alle voi kätkeä myös onkijan ahvenet ja muut sekalaiset pikkukalat. Perkaus ja suomustus riittävät kalojen käsittelyksi. 
 
 
 
Tarjoa patakukkoa uusien perunoiden tai raikkaan salaatin kanssa. Se on myös mainio hätäruoka ja vierasvara. Patakukko maistuu lämpimänä ja kylmänä ja säilyy maukkaana jääkaapissa muutaman päivän.
 
 
 
 
Patakukko
 
1 pkt (400 g) Pirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
500 g muikkuja
75 g Pirkka meijerivoita
2 tl suolaa
20 g piparjuurta
1 nippu (100 g) kevätsipulia
2 tl mustapippuria
 
 
1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kukolle kansi kaulitsemalla taikina ohueksi, vuoan kokoiseksi levyksi (kuvan vuoka 20 x 38 cm). Saat korimaisen kannen leikkaamalla levystä veitsellä tai taikinapyörällä 1,5 cm:n levyisiä nauhoja. Pujottele ne ristikkäin leivinpaperin päällä.
 
2. Perkaa ja huuhdo muikut. Poista kevätsipuleista kannat ja huonot varsiosat ja paloittele kevätsipulit. Kuori ja raasta piparjuuri, kuori ja murskaa valkosipulin kynsi. Sulata voi ja sekoita joukkoon piparjuuri, valkosipuli ja mustapippuri. 
 
3. Voitele vuoan pohja ja levitä puolet sipuleista pohjan päälle. Lado kerros muikkuja vuokaan, ripottele pinnalle vähän suolaa ja valuta päälle voisulaa. Tee toinen kerros samoin.
 
4. Nosta kansilevy muikkujen päälle. Punotun levyn saat nostettua leivinpaperin avulla. Jos käytät tasaista taikinalevyä, pistele siihen haarukalla reikiä. Tilkitse taikinalevyn reunat kostutetuin sormin tiiviiksi.
 
5. Kypsennä patakukkoa ensin 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, pienennä lämpö sitten 150 asteeseen, ja jatka kypsentämistä vielä 60 minuuttia. Jos taikinapinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla. 
 
 
 
 
 

in Arkeen, muikku

Reader Interactions

Saattaisit pitää myös näistä
Toukokuu on kalakuu!
Pääsiäispöydän parhaat, haukikvenellit!
Kalaleipäbaarin avajaiset!

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Suosituimmat

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

Instagram

Nyt tarjolla kuhafileet! Toukokuu on kalakuu 🐟🐟🐟 #kalaasiblogi #kalaasi #kuha #kalaruokaa #kalaruoka #ruokablogi #ruokaohje #kuhafile @kalatukkueriksson @johannalevomaki_photography @heinlahtijatta
Kokoa äidille pieni lohikakku! #kalaasiblogi #kal Kokoa äidille pieni lohikakku! #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruoka #ruokablogi #lohi #lohileipä #leipäkakku #äitienpäivätarjoilut #juhlatarjoilut #juhlaan
Kokoa maukkaat tortillalätyt kädenkäänteessä, Kokoa maukkaat tortillalätyt kädenkäänteessä, nämä ovat parasta vappusyötävää niin brunssilla kuin illanistujaisissa! @kalatukkueriksson @johannalevomaki_photography @heinlahtijatta @kalaasiblogi #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruokaa #vappuruokaa #juhlaruokaa #juhlatarjoilut #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokakuvaaja #katkaravut #katkarapu #tortillat #katkaraputortillat
Herkulliset, kuohkeat haukipullat saavat pääsiä Herkulliset, kuohkeat haukipullat saavat pääsiäispöytään perinteisten kvenellien muodot. #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruokaa #kalaruoka #hauki #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokablogit #ruokaohje #pääsiäisruoka #pääsiäismenu
Varaa pöytään herkullisia valmiita kalatuotteit Varaa pöytään herkullisia valmiita kalatuotteita, rouheaa, tuoretta leipää ja runsaasti tykötarpeita. Tämä postaus on tehty yhteistyössä Kalaonnin kanssa. #kalaasi #kalaasiblogi @kalaonni #lohileipä #loimulohi #kalaruoka #kalaleipä #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokaohje #kalaruokaa #kylmäsavulohi #loimukirjolohi
Valmista pikkumunakkaat kätevästi uunissa muffin Valmista pikkumunakkaat kätevästi uunissa muffinivuoissa. #kalaasi #kalaasiblogi #pikkumunakkaat #kylmäsavulohi #kalaruokaa #kalaruoka #ruokaohje #ruokablogi #ruokabloggaaja
2022 © Kalaasi
made by soulmuse