Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.
Yrttipesto ja hapankorppumurut ovat herkullisten ahvenrullien maun salaisuus.
”Kalatiskin valmiit ahvenfileet ovat helppoa ja nopeaa kokatavaa. Ahvenen maku on miedohko, ja se sopii siksi myös lasten ja aloittelevan kalaruokailijan suuhun. Mausta ahvenfileet esimerkiksi yrteistä valmistetulla pestolla, joka syntyy vaikka yrttiruukkujen lopuista. Myös hieman nuupahtaneet yrtit tai esimerkiksi rucola sopivat pestoon mainiosti. Kun yhdistät tilkan pestoa purkilliseen kermaviiliä, saat kalan kylkeen maistuvan kastikkeen. Hapankorppumurut tekevät ahvenrullista ihanan rapeat ja maistuvat. Tarjoa ahvenrullat esimerkiksi perunoista, porkkanoista ja pinaatista tehdyn lisäkkeen kanssa. Näillä ahvenrullilla nouset kerralla kalakokkien parhaimmistoon!”
Yrttiset ahvenrullat
8–10 kpl (700 g) ahvenfileitä
1 tl suolaa
1 dl yrttipestoa (ks. ohje)
4 Pirkka hapankorppua
1 dl yrttipestoa (ks. ohje)
4 Pirkka hapankorppua
1 rkl voita paistamiseen
1 rkl murskattua pähkinä- siemensekoitusta
1 rkl murskattua pähkinä- siemensekoitusta
1. Asettele ahvenfileet leivinpaperille ja hiero niiden pintaan hieman suolaa.
2. Levitä kullekin fileelle yrttikastiketta. Kääri fileet tiukoiksi rulliksi ja kiinnitä ne cocktailtikuilla.
3. Murenna hapankorput ja kierittele ahvenrullat muruissa.
4. Kuumenna voi pannulla ja paista ahvenrullia molemmin puolin kypsiksi. Ripottele rullien päälle pähkinäsiemensekoitusta.
Yrttipesto:
n. 2 ruukkua tuoreita yrttejä (ruohosipulia, rucolaa, basilikaa, timjamia)
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 dl siemensekoitusta ja pähkinöitä 1⁄2 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1 tl sormisuolaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl sormisuolaa
kastikkeeseen:
1 prk (200 g) Pirkka kermaviiliä
1. Poista yrteistä kovimmat varsiosat ja silppua yrtit tehosekoittimeen.
2. Lisää öljy, siemenet, pähkinät, sitruunanmehu, valkosipulinkynsi sekä suola ja jauha seos tasaiseksi, karkeahkoksi massaksi.
3. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunanmehua, suolaa tai öljyä.
4. Sekoita ahvenrullista ylitse jäänyt pesto kermaviilin joukkoon. Tarkista maku, lisää suolaa halutessasi. Näin saat mainion kastikkeen ahvenrullien kanssa tarjottavaksi.
Vastaa