• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Juhlakalaa!

4.12.2017

 
Valmista itsenäisyyspäivän juhlakala Benella-kirjolohesta.
 
Benella-kirjolohen liha on raikkaan makuista ja ehkäpä hitusen tavallisen kirjolohen lihaa kiinteämpää. Lue lisää Benella-kirjolohesta.
 
 
Graavi Benella-lohi
(6 – 10 annosta)
 
1 kpl (n. 600 g) Benella-lohifilee
11/2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl murskattuja katajanmarjoja
(2 tl kotimaista giniä)
 
 
 
1. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Levitä suola tasaisesti fileelle, samoin sokeri.
 
2. Laita murskatut katajanmarjat kalafileelle ja valele vielä ginillä.
 
3. Kääri lohifilee tiukaksi paketiksi, ensin leivinpaperiin ja vielä folioon tai kelmuun. Laita filee graavaantumaan suolattu puoli alaspäin jääkaappiin seuraavaan päivään.
 
4. Kaavi suolaseos kalafileen päältä ja leikkaa hieman vinosti ohuita siivuja.
 
5. Graavi lohi maistuu saaristolais- tai muun hyvän leivän päällä, munakkaan tai perunoitten kyljessä!
 
6. Juhli 100-vuotiasta Suomea maukkaalla ja pitkällä aamiaisella, jossa graavi Benella-lohi on pääosassa.
 
 
 
 

in Juhlaan, lohi

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse