Valmista itsenäisyyspäivän juhlakala Benella-kirjolohesta.
Benella-kirjolohen liha on raikkaan makuista ja ehkäpä hitusen tavallisen kirjolohen lihaa kiinteämpää. Lue lisää Benella-kirjolohesta.
Graavi Benella-lohi
(6 – 10 annosta)
1 kpl (n. 600 g) Benella-lohifilee
11/2 rkl karkeaa suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl murskattuja katajanmarjoja
(2 tl kotimaista giniä)
1. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Levitä suola tasaisesti fileelle, samoin sokeri.
2. Laita murskatut katajanmarjat kalafileelle ja valele vielä ginillä.
3. Kääri lohifilee tiukaksi paketiksi, ensin leivinpaperiin ja vielä folioon tai kelmuun. Laita filee graavaantumaan suolattu puoli alaspäin jääkaappiin seuraavaan päivään.
4. Kaavi suolaseos kalafileen päältä ja leikkaa hieman vinosti ohuita siivuja.
5. Graavi lohi maistuu saaristolais- tai muun hyvän leivän päällä, munakkaan tai perunoitten kyljessä!
6. Juhli 100-vuotiasta Suomea maukkaalla ja pitkällä aamiaisella, jossa graavi Benella-lohi on pääosassa.
Vastaa