Pyöräytä mausteiset kalapihvit, helposti ja nopeasti. Kerää kiitokset syöjiltä, myös kalaruoan uusilta ystäviltä!
Kalapihvit
4 – 5 annosta
250 g kirjolohifileetä
250 g haukifileetä (tai muuta vaaleaa kalaa)
1 rkl punaista currytahnaa
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl tuoretta korianteria silputtuna
½ limetin mehu
1 rkl kalakastiketta
½ chili silputtuna
1 kananmuna
½ tl suolaa
50 g (pakastettuja) vihreitä papuja
päälle seesaminsiemeniä
öljyä paistamiseen
Kuutioi kalat. Halkaise chili ja poista siemenet. Laita kaikki muut ainekset, paitsi pavut minitoimikoneeseen ja jauha seos tasaiseksi massaksi. Sekoita (sulatetut) pavut ja jauha myös ne. Tämä onnistuu myös tehokkaalla sauvasekoittimella.
Muotoile massasta parin sentin paksuisia pihvejä. Ripottele pihvien päälle seesaminsiemeniä. Kuumenna öljy pannulla ja paista kalapihvejä noin 3 minuuttia puoleltaan.
Muotoile massasta parin sentin paksuisia pihvejä. Ripottele pihvien päälle seesaminsiemeniä. Kuumenna öljy pannulla ja paista kalapihvejä noin 3 minuuttia puoleltaan.
Kalapihvit maistuvat myös kylminä. Ne sopivat leivän päällykseksi tai salaatin kylkeen eväslounaana.
Avokadosalaatti:
2 avokadoa
1 paksoi tai kiinankaalia tai romaine salaattia
¼ punasipulia
limetin mehua
Kuori ja paloittele avokadot. Pirskottele niiden päälle limetin mehua. Huuhdo ja pilko paksoi reiluiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuen ohuiksi viipaleiksi. Asettele ainekset tarjoiluvadille tai laudalle.
Salaatin kastikkeeksi sopii kookoskastike.
Salaatin kastikkeeksi sopii kookoskastike.
Kookoskastike:
1 dl kookoskermaa
11/2 dl kermaviiliä
½ limetin mehu
1 tl kalakastiketta
1 valkosipulin kynsi
½ chili tai 1 tl chilirouhetta
1 tl juoksevaa hunajaa
Kuori ja murskaa valkosipulin kynsi. Pilko chili hakkelukseksi tai käytä chilirouhetta.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarkasta maku, lisää kalakastiketta tai suolaa tarvittaessa.
Vastaa