• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kalaviikon värikkäin!

4.4.2018

 
 
Tämä iloinen kalapyttis maistuu takuuvarmasti myös lapsille. Vihannekset antavat pyttikselle makua ja väriä!
 
Tämä ihana ateria vie nälän myös viikonlopun ulkoilun jälkeen!
 
 
 
Kalapyttipannu
4 – 6 annosta
 
500 g turska- tai seitifileetä
4 keitettyä perunaa
2 porkkanaa
250 g parsakaalia
1 punasipuli
2 rkl öljyä
1 rkl voita
1 tl kalakastiketta
½ sitruunan mehu
1 tl rouhittuja korianterin siemeniä
1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
(suolaa)
 
 

 

1. Paloittele perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhdo ja paloittele parsakaali, käytä myös hyväkuntoinen varsi. Kuori ja viipaloi punasipuli.

2. Pilko kalafileet.

3. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja lisää joukkoon ensin porkkanat, kääntele niitä hetki. Lisää pannulle perunat, parsakaalit ja punasipuli. Kääntele ja kypsennä aineksia pannulla noin 10 minuuttia.

4. Lisää ainesten joukkoon kalapalat ja kaikki mausteet. Purista sitruunamehu aineksille. Kääntele aineksia varovasti, etteivät kalapalat hajoa. Kypsennä pyttistä vielä kannen alla noin 5 – 10 minuuttia. Porkkanat ja parsakaalit saavat jäädä napakoiksi. Hyvä keino on kypsentää kalat toisella pannulla ja lisätä vasta lopuksi muitten ainesten joukkoon.

5. Tarkasta suola, lisää tarvittaessa, kalakastike on jo itsessään suolaista.

Voit käyttää kalaksi myös graavatun tai kylmäsavustetun lohen jämät. Muista silloin lisätä varovasti kalakastiketta ja/tai suolaa.
 
Jos käytä pakastekalaa, sulata se hyvin ennen käyttöä.
 
Paistetut kananmunat ovat ruokainen lisäke pyttiksen kylkeen!
 
 
 

in Arkeen, lasten makuun, seiti, turska

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse