• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Vappusilakat!

27.4.2018

 
 
Nämä silakat tunnetaan vanhastaan ”suutarin lohen nimellä”. Tässä ohjeessa silakat ovat saaneet kylkeensä raikasta makua ja väriä uudella twistillä.
 
 
Vappusilakat
500 g silakkafileitä
1 dl karkeaa suolaa
 
mausteliemi:
1 dl vettä
1 dl omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
1 porkkana
pieni punasipuli
pieni (n. 80 g) fenkoli
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
laakerilehtiä

korianterin siemeniä

 

1. Leikkaa silakkafileistä selkäevät saksilla. Asettele fileet nahkapuoli alaspäin vuokaan ja ripottele suolaa päälle, tee näin kerros kerrokselta. Anna fileiden suolaantua noin 6 tunnin ajan.

2. Laita kattilaan vesi, etikka ja sokeri, kiehauta liemi, niin että sokeri sulaa. Jäähdytä liemi.

3. Kuori porkkana, punasipuli ja inkivääri, paloittele ne. Huuhdo fenkoli ja irrottele ja paloittele lehdet. Voit halutessasi leikata porkkanasta, punasipulista ja fenkolista kuvioita pikkuisilla piparimuoteilla. Kuori ja paloittele valkosipulin kynnet.

4. Pyyhi tai valuta enin suola silakkafileistä ja kääräise ne tiukoiksi rulliksi.

5. Lado silakkarullat kerroksittain juuresten ja mausteiden kanssa purkkiin ja kaada etikkaliemi päälle.

6. Laita silakkarullat maustumaan vuorokaudeksi jääkaappiin.

7. Juurekset ovat saaneet makua ja rakennetta mausteliemessään, maistele ja käytä myös ne.

 

Aurinkoista ja iloista vappua!

 

in Juhlaan, silakka

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse