• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kalaa ja kevään vihreää!

4.5.2018

 
 
Kevyt kala ja vihreä voima ovat mainio makupari. Nämä annokset käyvät lounaaksi, evääksi töihin tai kevätretkelle.
 
 
Vihreä kalalautanen
4 annosta
 
400 g turska-, kuha-, tai haukifileetä
2 rkl voita tai öljyä
1 tl rouhittuja korianterin siemeniä
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 rkl soijakastiketta
 
kasvikset:
2 dl pakastettuja soijapapuja
200 g broccoliinia
100 g cosmopolitan- tai romainesalaattia
10 cm pala kurkkua
nippu retiisejä
2 avokadoa
pieni punasipuli
½ sitruunan mehu
2 rkl öljyä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
silputtua ruohosipulia
 
lisäksi 2 keitettyä kananmunaa
 
kastike:
1 prk kermaviiliä
2 tl sinappia
1 tl sitruunamehua
1 rkl majoneesia
silputtua ruohosipulia
 
 
 

1. Valmistele ensin kasvikset. Keitä soijapapuja pakkauksen ohjeen mukaisesti. Huuhdo ja leikkaa broccoliinit pitkittäin. Huuhdo ja paloittele salaatti. Huuhdo ja viipaloi kurkku ja retiisit. Kuori ja viipaloi punasipulit ja avokadot.

2. Sekoita keskenään sitruunamehu, öljy, sokeri, suola ja ruohosipuli.

3. Laita kippoon kurkku-, retiisi, avokado- ja punasipuliviipaleet. Sekoittele kastike joukkoon.

4. Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon korianterin siemenet, mustapippuri ja soijakastike. Sekoittele ja lisää kalapalat pannulle, kypsennä kalapaloja muutama minuutti molemmin puolin. Lisää pannulle broccoliinit ja kääntele myös niitä muutama minuutti.

5. Asettele lautasille tai tarjoiluvadille ensin salaatti, soijapavut ja kurkkuseos. Laita kalapalat ja broccoliinit lautasille ja kaada pannulle jäänyttä paistolientä päälle. Puolita kananmunat ja lisää ne annoksien kylkeen.

6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile annosten kanssa.

 
 
 

in Arkeen, hauki, kuha, Lisukkeet, turska

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse