Hortoilu on hyvä aloittaa juuri nyt ja nokkosia riittää joka kokille. Kokkaa kevään maukkain keitto ja tarjoile se kalavartaiden kanssa.
Poimi nokkoset sopivasta paikasta, vältä suurten teiden varsia ja teollisuusalueita
Nokkoskeitto
4 annosta
n. 11/2 l nokkosen lehtiä
2 rkl voita tai öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
½ tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
2 dl ruoka- tai kaurakermaa
1. Huuhdo nokkosten lehdet ja ryöppää eli kiehauta ne nopeasti. Valuta ja pilko lehdet.
2. Kuumenna rasva kattilassa ja sekoita vehnäjauhot hyvin joukkoon, kääntele ja kiehauta, mutta älä ruskista.
3. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi vähitellen, koko ajan sekoittaen.
4. Lisää joukkoon nokkoset, suola, pippuri ja kerma.
5. Hauduta keittoa vielä 5 – 10 minuuttia ja tarkista maku.
Pienet kalavartaat
500 g siika-, ahven- tai haukifileetä
1 rkl voita
suolaa
ruohosipulia
ripaus chiliyrttiseosta
2 tl seesaminsiemeniä
1. Paloittele kalafileet suupaloiksi ja pujottele ne varrastikkuihin.
2. Kuumenna voi pannulla ja kypsennä kalavartaita molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Mausta vartaat suolalla, ruohosipulisilpulla ja halutessasi yrtti-chiliseoksella. Ripottele päälle vielä seesaminsiemeniä.
3. Asettele vartaat keittolautasille. Tarjoile lisänä keitettyjä kananmunia.
Vastaa