• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Kalaonnea

28.8.2018

 

Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.

 
 
Suomen kansalliskala ahven nappaa helposti onkeen.
Paista kokonaiset ahvenet pannulla alkusyksyn herkuksi.
 
Ahven, järvikalojen kyrmyniska, niin tuttu, mutta tunnetko sen hienon maun.
Kalan liha on valkoista, kiinteää ja miedon maukasta.
Ahvenfileitä on hyvin tarjolla K-ruokakauppojen kalatiskeillä ja ne ovat helppoja valmistaa. Kokeile myös kokonaisia ahvenia.


Ahven ei ole kovin ruotoinen kala, vaikka sen mahtava selkäevä antaa toisen kuvan.  Kypsästä kalasta ruodot on helppo huomata ja irrottaa. Aloittelijalle ja lapsille on hyvä tarjoilla kala valmiiksi ruodittuna. Ruotopelko hälvenee maistuvien kala-aterioiden myötä.
 
Nyt kokonaiset ahvenet saavat lempeän, hieman marokkolaistyyppisen makukylvyn. Aromikas juustokumina ja korianteri sopivat mainiosti ahvenen makupariksi. Tämä mausteseos käy myös ahvenfileille ja muillekin kaloille.
 
 
 
Pannuahvenet
4 annosta / 30 – 60 min
 
4 (1,2 kg) suomustettua ahventa
1 rkl suolaa
2 rkl juustokuminansiemeniä tai
1 rkl juustokuminaa
1 rkl korianterinsiemeniä
1 limetin mehu
2 tl kalakastiketta
50 g Pirkka voita paistamiseen
50 g Pirkka pinjansiemeniä
250 g fenkolia
4 (240 g) perunaa (esim. Siikli)
1 kevätsipulin varsi
 
koristeluun syötäviä kukkia tai yrttejä

 
 

1. Huuhdo ahvenet ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa kalojen pintaan muutama viilto molemmin puolin. Laita suolaa kalojen vatsaan ja viiltoihin.

2. Jauha juustokuminan- ja korienterinsiemenet. Sekoita joukkoon limetinmehu ja kalakastike.

3. Kuumenna puolet voista pannulla ja lisää puolet mausteseoksesta, sekoittele ja lisää ahvenet pannulle. Paista ahvenia molemmin puolin kauniin ruskeiksi, lisää puolet pinjansiemenistä pannulle. Pienennä lämpö ja kypsennä kaloja vielä noin 5 minuuttia.

4. Huuhdo fenkoli, poista siitä kova kantaosa ja viipaloi se. Pese perunat ja paloittele ne. Pilko kevätsipuli.

5. Kuumenna toisella pannulla loput voista ja lisää maustetahna joukkoon. Sekoittele ja lisää pannulle fenkoli, perunat ja sipuli. Kääntele aineksia ja lisää joukkoon loput pinjansiemenet. Hauduta aineksia kannen alla noin 15 minuuttia.

6. Koristele annos syötävillä kukilla tai yrteillä. Tarjoile ahvenet ja lisäke lämpiminä.

 

in ahven, Arkeen

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse