Kokkaile kylmenevien syyspäivien iloksi maukas, aasialaistyyppinen kalakeitto. Kookosmaito kokoaa keiton maut aromikkaaksi kokonaisuudeksi. Keiton tulisuutta voit säädellä currytahnan määrällä.
Tämä keitto on myös flunssaisen ystävä, se melkein parantaa tai ainakin hellii tukkoista oloa!
Aasialaistyyppinen kalakeitto
4 annosta
500 g nahatonta turska-, hauki- tai kuhafileetä
4 perunaa
1 porkkana
1 pieni fenkoli
1 sipuli
puolikas pieni kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1 rkl punaista currytahnaa
1 dl rypsiöljyä
5 dl kala- tai kasvislientä
4 dl kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
½ limen mehu
½ limen mehu
1 tl juoksevaa hunajaa
tuoretta korianteria ja/tai minttua
1. Poista kalafileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa suupaloiksi.
2. Pilko perunat ja porkkanat kuutioiksi. Pilko fenkoli ja kesäkurpitsa pikkupaloiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri.
3. Kuumenna öljy kasarissa ja sekoittele currytahna joukkoon. Lisää joukkoon ensin perunat ja porkkanat, kääntele hetki. Lisää fenkoli, kesäkurpitsa, sipuli, valkosipuli ja inkivääri ainesten joukkoon. Sekoittele ja kuullota aineksia hetki, älä ruskista.
4. Lisää joukkoon kala- tai kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15 – 20 minuuttia.
5. Lisää keittoon kookosmaito, kalakastike ja paloiteltu kala. Hauduta keittoa muutama minuutti, kunnes kala on kypsää. Viimeistele keitto limen mehulla, hunajalla ja silputuilla yrteillä.
Vastaa