Kyllä, näiden uunissa muhivien silakkarullien nimi on kulkenut vuosikymmeniä ”rapusilakoina”, vaikka niillä ei rapujen kanssa olekaan tekemistä. Nimi tulee hemaisevasta väristä ja miksei myös muikeasta mausta.
Anoppini valmisti näitä silakoita, söimme niitä tyytyväisinä ja ne sopivat myös lasten suuhun. Nämä olivat anopin bravuuri, en tullut kyselleeksi reseptiä.
Nyt silakkaohjeitten kahlauksen ja kokeilujen jälkeen tavoitin rapusilakoiden aromit. Toki maussa on mukana hieman uutta twistiä.
Nämä silakat sopivat tarjottaviksi lämpiminä perunoitten tai muusin kyljessä. Ne maistuvat myös kylminä vaikkapa leivän kyytipoikina. Rapusilakat ovat myös mainioita illanistujaisten palan painikkeena.
Ja vielä, nämä maistuvat myös lapsille. Uskon, että värillä on väliä, punertava väri houkuttelee maistamaan.
Anopin uudistetut rapusilakat
500 g silakkafileitä
suolaa
rouhittua mustapippuria
rasvaa vuoan voiteluun
kastike:
2 dl ruokakermaa (kaurakerma käy myös)
3 rkl tomaattipyreetä
2 rkl makeaa chilikastiketta
½ limetin mehu
2 rkl silputtua tilliä
1 tl sokeria
ripaus suolaa
1. Leikkaa silakkafileistä selkäevät saksilla pois. Asettele fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Ripottele fileille suolaa ja mustapippuria. Kääri fileet rulliksi aloittaen pyrstöpäästä.
1. Leikkaa silakkafileistä selkäevät saksilla pois. Asettele fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperin päälle. Ripottele fileille suolaa ja mustapippuria. Kääri fileet rulliksi aloittaen pyrstöpäästä.
2. Voitele vuoka ja lado silakkarullat vuokaan.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada silakoiden päälle. Kypsennä silakoita 175 – asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Vastaa