ProKala ry on masinoinut kansallisen kalakeittopäivän, nyt jo toista kertaa!
ProKalan toimitusjohtajan, Katriina Partasen mukaan tänä vuonna houkutellaan makumatkalle ympäri maailmaa, ”Kalakeittoa kaikista keittiöistä”!
Monet lounaspaikat ja ravintolat ovat lähteneet tempaukseen mukaan!
Kotikeittiöön on tarjolla monia makuja ja reseptejä, rohkene kokeilla jotain uutta. Toki perinteiset kalakeitot maistuvat takuuvarmasti!
Tänä vuonna ProKala, apunaan Suomen Gastronominen seura valitsi maan parhaan kalakeittoravintolan!
Ehdotuksia parhaaksi kalakeittoravintolaksi saatiin yli kolmesataa ympäri Suomea. Finaaliin ylsi 8 ravintolaa.
Voiton vei ravintola Isä Camillo, Kuopiosta! Maistuvin keitto on keittiömestari Sami Kinnusen kehittelemä bouillabaisse.
Sami Kinnunen antaa kolme vinkkiä parhaisiin kalakeittoihin
1. Liemi on keiton sielu
2. Muista makujen tasapaino
3. Kala lisätään lopuksi. Varo ylikypsentämistä.
Onnea Isä Camillo, Kuopio ja Kallaveden kalat!
www.isacamillo.fi
Maistelimme ProKalan kutsumana ravintokoulu Perhossa 3 eri kalakeittoa, joiden reseptit kokkiopiskelijat olivat kehitelleet.
Tarjolla oli kermaista madekeittoa, kirkasliemistä silakkasoppaa ja mausteista (hieman tulista) lohikeittoa.
Kirkas silakkakeitto maistui ihanan aromikkaalle, savun maku antoi mukavaa lisäpotkua sopalle.
Tässäpä ohje iloksenne!
Voit mainiosti puolittaa ohjeen määrät!
Kirkas silakkakeitto
200g savustettua silakka
400g ruodottomia silakkafileitä
400g purjosipulia
400g fenkolia
150g pakasteherneitä
3dl valkoviiniä
2,5l vettä
1rkl fenkolin siemeniä
1rkl kokonaisia maustepippureita
50g tilliä
voita
1. Leikkaa purjo suikaleiksi ja kuutioi fenkoli.
2. Freesaa purjo ja fenkoli voissa.
3. Lisää valkoviini ja anna alkoholin haihtua ja lisää vesi.
4. Kääri kuivamausteet harsoliinaan ja lisää ne keittoon. Keitä 10 min.
5. Nylje silakkafileistä nahka irti ja kuutio haluamasi kokoisiksi paloiksi.
6. Leikkaa savusilakka haluamasi kokoisiksi paloiksi.
7. Lisää kala ja pakasteherneet ja ota liedeltä lämpö pois.
8. Anna hautua hetki ja lisää tilli.
Vastaa