• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Paperikuha

1.2.2019

 
 
 
Pakkaa kuhapalat ja maukkaat lisäkkeet leivinpaperipakettiin. Uunissa ne muhivat kylki kyljessä ihanaksi ateriaksi ja kaikki käy vielä nopeasti! Koko keväisen kevyt ateria samassa makupaketissa!
 
 
Paperikuha
4 annosta
 
800 g kuhafileetä
250 g broccoliinia eli makeaa varsiparsakaalia
1 ps (200 g) pakasteherneitä
100 g purjosipulia
1/2 appelsiini
 
mausteseos:
 
1 dl öljyä
2 tl soijakastiketta
1 tl kalakastiketta
½ appelsiinin mehu
2 tl murskattuja korianterin siemeniä
1 tl murskattuja juustokuminan siemeniä
1 tl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulin kynttä murskattuina
(ripaus suolaa)
 
päälle:
 
1 rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä
2 rkl paahdettuja mantelilastuja
 
 
lisäksi 2 arkkia leivinpaperia
 
 
 
1. Sekoita ensin mausteseoksen ainekset.
 

2. Paloittele kuhafileet suupaloiksi, laita palat kippoon ja kaada mausteliemi päälle. Sekoittele varovasti. 

3. Huuhdo broccoliinit ja halkaise ne pitkittäin kahtia. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaisesti.


4. Huuhdo ja viipaloi purjo. Leikkaa appelsiinin puolikas ohuiksi siivuiksi.


5. Paahda mantelilastut kuumalla pannulla nopeasti kauniin ruskeiksi.


6. Puolita leivinpaperiarkit ja laita niitä neljä päällekkäin. Laita arkin keskelle ensin lisäkkeet; broccoliinit, herneet, purjo ja appelsiiniviipaleet. Asettele kalapalat päälle ja valuta maustelientä ainesten päälle. Ripottele päälle mantelilastut ja seesaminsiemenet.


7. Sido paketti narulla ja laita uunipellille.


8. Kypsennä aineksia 200 asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia.


9. Voit tehdä halutessasi jokaiselle ruokailijalle oman kalapaketin. Hauska ohjelmanumero on avata paketit vasta pöydässä, jolloin ihanat aromit houkuttelevat nälän esille.






in Arkeen, kuha

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse