Nopeat, ruokaisat ja herkulliset annokset taiotaan valmiista pinaattiletuista. Lettuannokset maistuvat aamulla, brunssilla, kevätretkien eväänä, lounaalla tai iltapalana. Näistä saat mukavasti puhtia kevätpäivien puuhiin!
Kylmäsavulohipinaattiletut
4 annosta
8 – 12 valmista pinaattilettua (esim. Riitan Herkku)
4 keitettyä kananmunaa
50 g babypinaattia
250 g kylmäsavulohta
kastike:
11/2 dl kermaviiliä
parin sentin pala tuoretta piparjuurta
2 tl sitruunamehua
1 tl sinappia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
1. Kuori ja paloittele kananmunat. Huuhdo pinaatit ja paloittele kylmäsavulohi.
2. Kuori ja raasta piparjuuri raastimen pienimmällä terällä. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset.
3. Lämmitä letut. Jaa letut (2 – 3 päällekkäin) lautasille, laita päälle pinaatit, kananmunat ja kylmäsavulohi. Valuta kastike annoksille juuri ennen tarjoilua.
4. Letut kulkevat kätevästi retkieväänä, kun kääräiset ne täytteineen rullalle.
Vastaa