• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

SIIKAA JUHLAVASTI

12.3.2019

 
Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka-lehden kanssa. Koko lehden voit lukea täältä.
 
Siikacarpaccio on kevyt ja hienostunut herkku, joka sopii esimerkiksi pääsiäispöydän alkupalaksi.


Graavaus on monelle tuttu tapa valmistaa siika, mutta vaihteeksi kannattaa testata carpacciota eli kalan raakakypsentämistä sitruunanmehulla. Hapokas mehu vaalentaa siian väriä entisestään ja antaa kalalle raikkaan maun.


Siikasiivut sopivat mainiosti makean saaristolaisleivän pariksi ja leiville sipaistu, sitruunankuorella maustettu voi tukee carpaccion sitruksista makua.


Saat näyttävät annokset, kun tarjoat siikaleipäset salaatin kanssa ja koristelet ne mädillä, yrteillä sekä syötävillä kukilla.




Siikacarpaccio käy vaikka pääsiäisen juhlapöydän alkupalaksi tai muihin kevään juhliin cocktailpalaksi.



Siikacarpaccio

4 annosta, 8 leipää 
yli 60 min

 
400 g siikafileetä
1 Pirkka Luomu sitruuna
2 tl Pirkka Parhaat sormisuolaa
1 tl mustapippuria
65 g erilaisia salaatinversoja
8 viipaletta Pirkka Parhaat saaristolaisleipää

50 g pikkuparsoja, tavallisetkin parsat käyvät
50 g Pirkka voita                                                                                
1 rkl Pirkka kirjolohenmätiä, käsin lypsettyä
yrttejä tai syötäviä kukkia
 

1. Pane siikafilee pakastimeen ja anna sen olla siellä noin 15 minuuttia. Hieman jäisenä fileen leikkaaminen onnistuu helpommin.

2. Pese ja raasta sitruunasta kuori raastimen pienimmällä terällä sitruunavoita varten.

3. Kun siika on jähmettynyt pakastimessa, leikkaa siitä ohuita viipaleita. Asettele ne lautaselle. Purista viipaleille sitruunanmehu tasaisesti, ripottele päälle sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Peitä lautanen kelmulla ja pane jääkaappiin tekeytymään tunniksi.

4. Sekoita sitruunankuoriraaste huoneenlämpöiseen voihin. Huuhdo ja halkaise pikkuparsat pitkittäin, ruskista niitä hieman kaasupolttimella tai paistamalla hetki kuumalla, pinnoitetulla pannulla.

5. Voitele leipäviipaleet sitruunavoilla. Asettele päälle siikaviipaleita ja parsaa sekä koristele leivät kirjolohen mädillä ja yrteillä tai syötävillä kukilla. Asettele leivät tarjolle salaattien päälle.




in Juhlaan, siika

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse