• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Samassa padassa!

3.9.2019

 
 

Kesälomalla kalajutut, niin saaliit kuin ruoaksi valmistaminenkin puhuttivat rannoilla, kesätoreilla ja turuilla. Sain ja annoin paljon vinkkejä kala-aterioista! Kokeilen ja kehittelen reseptejä, uudistan vanhoja, maistelen varmasti myös uusia tuulia. Otan vinkkejä vastaan kaiken ikäisiltä, kokeneilta kalan ystäviltä ja kala-aloittelijoilta.

 
Hei, välitä meille Kalaasiin omat kalakokeilusi, helpot ja työläämmätkin, kaikki tervetulleita!
 
 
Tämä ahvenpata valmistuu helposti! Ahventen sijaan voit käyttää myös muita kaloja, haukea, siikaa, särkeä ja kuhaa!
 
 
Ahvenpata
 
800 g perattuja ahvenia
noin 1 l vettä
1 tl suolaa
4 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
1 pienehkö fenkoli
2 rkl voita tai öljyä
noin 3 dl ahventen keitinlientä
2 tl sitruunamehua
1 tl suolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

 

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola. Pienennä lämpö ja lado ahvenet kattilaan, niin että ne juuri ja juuri peittyvät veteen. Hauduta ahvenia noin 5 – 8 minuuttia. Ota ahvenet varovasti vadille. Siivilöi keitinliemi. Perkaa ahvenet, kypsistä kaloista on helppo nyppiä ruodot pois.

2. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli, paloittele ne. Huuhdo fenkoli, poista kova kantaosa ja paloittele se. Käytä myös fenkolin vihreät osat.

3. Sulata voi padassa ja kuullota sipulia ja fenkolia muutaman minuutin ajan. Lisää pataan perunat ja porkkanat. Sekoittele keitinliemeen sitruunamehu, suola ja puolet mustapippurista. Kaada liemi ainesten päälle, niin että ne juuri ja juuri peittyvät liemeen.

4. Hauduta aineksia miedolla lämmöllä, kannen alla noin 20 – 25 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä.

5. Lado ahvenpalat ainesten päälle ja ripottele niille suolaa ja mustapippuria. Hauduta pataa vielä noin 5 – 10 minuuttia.

6. Tarjoa aterian kyljessä rouheista leipää, jota on maittavaa topata padan liemeen.



in ahven, Arkeen, lasten makuun

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Alkukesän maut!

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse