• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Pöydässä voita, leipää ja kuhaa, kyllä onnistaa!

24.10.2019

 
 
Syksyn parhaat lohtuleivät kootaan saaristolaisleivästä ja paistetusta kuhasta. Nopeat herkut vaikkapa iltanälkään tai kaveriporukan kokoontumiseen.
 
 
Kuhaleivät
 
appelsiinivoi:
150 g huoneenlämpöistä voita
½ appelsiinin kuoriraaste ja mehu
muutaman tuoreen korianterin oksa silputtuna
 
500 g kuhafileetä
voita paistamiseen
suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
 
lisäksi:
noin 1 rkl kirjolohen mätiä
8 viipaletta saaristolaisleipää (Riitan Herkku)
 
 
 

1. Pese appelsiinin huolellisesti ja raasta kuori raastimen pienimmällä terällä. Sekoita kuoriraaste ja silputtu korianteri vatkaimella voin sekaan.

2. Paloittele kuhafilee parin sentin paloiksi. Leikkaa appelsiinista muutama pikkusiivu.

3. Kuumenna voi pannulla ja paista kuhapaloja molemmin puolin muutaman minuutin ajan kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Käytä appelsiinin siivut nopeasti pannulla ottamassa vähän väriä ja makua.

4. Voitele leipäviipaleet appelsiinivoilla ja nostele paistetut kuhaviipaleet päälle. Asettele vielä appelsiinisiivut leiville. Laita päälle vielä hieman kirjolohen mätiä ja pari korianterin lehteä.

5. Kaikki voi ei mene näihin leipiin, loppu voi säilyy hyvin jääkaapissa ja piristää monen monta aamu- ja eväsleipääsi.

 
 
 
Maistelimme juuri markkinoille tullutta saaristolaisleipää, joka on valmistettu Kökarin saarella. Kyllä maistui ja ajatukset karkasivat saaristolaismaisemiin.
 
Leipää on tarjolla hyvin varustetuissa marketeissa.
 
 

in Arkeen, Juhlaan, kuha

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse