• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Silakat tapaksien tapaan!

12.12.2019

 
 
 
Valmista joulunajan silakat tapaksien tapaan, suomalaisittain sapaksiksi.
 
Silakat ovat pikkujoulujen ja illanistujaisten mainioita palan painikkeita. Nämä silakat sopivat myös jouluiseen kalapöytään!
 
 

 
 
Tapassilakat
 
500 g silakkafileitä
suolaa
3 dl valkoviinietikkaa silakoiden raakakypsennykseen
2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
5 valkosipulin kynttä
noin 1 dl siivutettuja oliiveja
pari oksaa tuoretta rosmariinia
1 tl rouhittua roseepippuria
 
 
 

1. Puolita silakkafileet pitkittäin ja leikkaa selkäruodot saksilla pois.

2. Lado silakkafileet laakeaan, kannelliseen pakasterasiaan, ripottele väliin suolaa ja kaada valkoviinietikka päälle. Anna silakoiden raakakypsyä jääkaapissa yön yli, noin 12 tuntia.

3. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet. Kaada fileistä etikka pois. Lado silakkafileet uudestaan rasiaan ja laita väliin ripaus suolaa, rosmariinia, oliiveja ja roseepippuria. Sekoita öljy ja sitruunamehu ja kaada seos silakoiden päälle.

4. Anna silakoiden maustua ja muhia seuraavaan päivään. Tarjoa silakat rapean leivän kanssa. Leivän palalla saat topattua makulientä talteen suuhusi.

5. Silakat sopivat tarjottavaksi myös keitettyjen siikli- tai puikulaperunoitten kanssa.

 

 
Iloista ja maistuvaa joulun alusaikaa!
 
 

in Juhlaan, silakka

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Anjovispinaattipiirakka
Mausteiset silakkarullat

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse