1. Sulata taikina ja pinaatit pakkauksien ohjeiden mukaisesti.
2. Voitele halkaisijaltaan 24 – 26 cm:n vuoka. Kaulitse taikina vuokaan sopivaksi levyksi. Ota pieni pala taikinaa talteen, jos haluat piiraaseen ”koristenauhat”. Painele taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200 – asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
3. Ota pieni osa pinaatin lehdistä erikseen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori raastimen pienimmällä terällä. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, suola, sitruunan mehu ja kuoriraaste, mustapippuri, sinappi, hunaja ja suurin osa pinaatista. Laita täyte piiraspohjan päälle.
4. Paloittele lohi ja asettele se pinaattien kanssa täytteen päälle. Ripottele seesaminsiemenet täytteelle. Tee lopusta taikinasta nauhat ristikoksi piiraan päälle.
5. Paista piirasta noin 20 – 25 minuuttia. Piiras maistuu lämpimänä ja kylmänä.
Vastaa