• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Paras ja nopein!

24.1.2020

 
 
Tämä piiras voittaa sekä maku- että nopeuskilpailun. Ota avuksesi valmis pakastetaikina ja valmistat maittavan lohipinaattipiiraan käden käänteessä.
 
Ruokaisa piiras sopii lounaaksi salaatin kyljessä, ilta-ateriaksi, evääksi retkille ja töihin tai illanistujaisten palan painikkeeksi.
 
 
 
Lohipinaattipiiras
1 pkt (400 g) piirastaikinaa pakasteesta (esim. Pirkka)
rasvaa vuoan voiteluun
 
täytteeksi:
1 pkt (180-200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 dl maustamatonta jogurttia
1 tl suolaa
½ sitruunan mehu ja kuoriraaste
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
1 ps (200 g) pakastettua lehtipinaattia
300 g savukirjolohta
 
päälle:
1 rkl seesaminsiemeniä
 
 

1. Sulata taikina ja pinaatit pakkauksien ohjeiden mukaisesti.

2. Voitele halkaisijaltaan 24 – 26 cm:n vuoka. Kaulitse taikina vuokaan sopivaksi levyksi. Ota pieni pala taikinaa talteen, jos haluat piiraaseen ”koristenauhat”. Painele taikinalevy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200 – asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

3. Ota pieni osa pinaatin lehdistä erikseen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori raastimen pienimmällä terällä. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, suola, sitruunan mehu ja kuoriraaste, mustapippuri, sinappi, hunaja ja suurin osa pinaatista. Laita täyte piiraspohjan päälle.

4. Paloittele lohi ja asettele se pinaattien kanssa täytteen päälle. Ripottele seesaminsiemenet täytteelle. Tee lopusta taikinasta nauhat ristikoksi piiraan päälle.

5. Paista piirasta noin 20 – 25 minuuttia. Piiras maistuu lämpimänä ja kylmänä.



in Arkeen, Evääksi, Juhlaan, lohi

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse