• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Suku on paras

17.3.2020

 


Tämä postaus on tehty yhteistyössä K-Ruoka -lehden kanssa.


Osta kalatiskiltä taimen- tai nieriäfilee ja kääri yrttien kanssa pakettiin. Sukulaiskalojen maku on hurmaava.


Taimen ja nieriä ovat jalokaloja, lähisukulaisia toisilleen ja lohille.

Taimenen ja nieriän maut ovat miedohkoja, lähellä toisiaan. Nieriän liha on hieman rasvaisempaa kuin taimenen. Molempia kaloja kutsutaan komeiksi ja makua niin hyväksi, ettei sitä saa pilattua!

Taimenen liha on väritykseltään punertavaa, nieriän oranssimpaa. Taimen on väritykseltään tummempi, nieriän väri haaleampi, paitsi kutuaikaan vatsa on melkein oranssi. Taimenella on selviä, tummahkoja pilkkuja koko kyljen alueellaan, nieriän pilkut ovat vaaleampia.

Kalatiskien taimenet ja nieriät ovat kasvatettuja.  Näiden kalojen luontaiset kannat ovat uhanalaisia. 


 

Yrttitaimen
 
800 g taimen fileetä
1 tl suolaa
1 rkl voita
 
täyte:
1 nippu kevätsipulia hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
½ dl korianteria hienonnettuna
½ dl timjamia hienonnettuna
1 prk (50 g /35 g) Pirkka kapriksia
2 rkl hapankorppuja jauhettuna
1 tl suolaa
2 rkl voita
 
 

1. Pyyhi taimenfileiden nahat talouspaperilla. Jos fileet ovat paksuja, tee lihapuolelle muutama matalahko viilto. Lisää suola.
 
2. Kuumenna voi pannulla ja lisää joukkoon kevätsipuli ja kuullota sitä hieman, älä ruskista. Sekoittele joukkoon hiennonnetutu yrtit, kaprikset, hapankorppumuru ja suola.

3. Levitä yrttiseos toisen fileen lihapuolelle ja asettele toinen filee nahkapuoli ylöspäin yrttiseoksen päälle. Sido fileet puuvillanarulla tiiviiksi paketiksi.

4. Kuumenna voi pannulla ja ruskista fileeseen kaunis, ruskea pinta.

5. Asettele kalapaketti uunivuokaan ja kypsennä sitä 200 asteisessa uunissa 30 – 40 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen.

6. Tarjoa taimenfileiden kanssa ns. pottuvoita eli perunamuussia, jossa on reilusti sulatettua voita.
 
 

 






 
 
 
 
 
 

in Arkeen, nieriä, taimen

Reader Interactions

Saattaisit pitää myös näistä
Toukokuu on kalakuu!
Pääsiäispöydän parhaat, haukikvenellit!
Kalaleipäbaarin avajaiset!

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Suosituimmat

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

Instagram

Nyt tarjolla kuhafileet! Toukokuu on kalakuu 🐟🐟🐟 #kalaasiblogi #kalaasi #kuha #kalaruokaa #kalaruoka #ruokablogi #ruokaohje #kuhafile @kalatukkueriksson @johannalevomaki_photography @heinlahtijatta
Kokoa äidille pieni lohikakku! #kalaasiblogi #kal Kokoa äidille pieni lohikakku! #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruoka #ruokablogi #lohi #lohileipä #leipäkakku #äitienpäivätarjoilut #juhlatarjoilut #juhlaan
Kokoa maukkaat tortillalätyt kädenkäänteessä, Kokoa maukkaat tortillalätyt kädenkäänteessä, nämä ovat parasta vappusyötävää niin brunssilla kuin illanistujaisissa! @kalatukkueriksson @johannalevomaki_photography @heinlahtijatta @kalaasiblogi #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruokaa #vappuruokaa #juhlaruokaa #juhlatarjoilut #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokakuvaaja #katkaravut #katkarapu #tortillat #katkaraputortillat
Herkulliset, kuohkeat haukipullat saavat pääsiä Herkulliset, kuohkeat haukipullat saavat pääsiäispöytään perinteisten kvenellien muodot. #kalaasiblogi #kalaasi #kalaruokaa #kalaruoka #hauki #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokablogit #ruokaohje #pääsiäisruoka #pääsiäismenu
Varaa pöytään herkullisia valmiita kalatuotteit Varaa pöytään herkullisia valmiita kalatuotteita, rouheaa, tuoretta leipää ja runsaasti tykötarpeita. Tämä postaus on tehty yhteistyössä Kalaonnin kanssa. #kalaasi #kalaasiblogi @kalaonni #lohileipä #loimulohi #kalaruoka #kalaleipä #ruokablogi #ruokabloggaaja #ruokaohje #kalaruokaa #kylmäsavulohi #loimukirjolohi
Valmista pikkumunakkaat kätevästi uunissa muffin Valmista pikkumunakkaat kätevästi uunissa muffinivuoissa. #kalaasi #kalaasiblogi #pikkumunakkaat #kylmäsavulohi #kalaruokaa #kalaruoka #ruokaohje #ruokablogi #ruokabloggaaja
2022 © Kalaasi
made by soulmuse