Lämmin kurkkukastike kalaruokien kylkeen!
Tämä kesäinen kastike sopii niin paistettujen tai savustettujen muikkujen, siikojen, ahventen, haukien, kuhien, lahnojen ja uusien perunoitten kanssa tarjottavaksi.
Kokeile kastiketta myös graavikalan, sillin kyljessä. Tämä kastike maistuu myös lapsille ja lapsenmielisille. Kurkkukastike valmistuu nopeasti ja helposti lomalaisen keittiössä.
Lämmin kurkkukastike
4 annosta
noin 300 g kurkku
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl vispikermaa (kasviskerma käy myös)
1 rkl etikkaa
1 rkl silputtua tilliä
1. Pese kurkku ja leikkele se tikkumaisiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kurkkupalat joukkoon. Kuullota niitä muutama minuutti, älä ruskista. Lisää suola ja sokeri, sekoittele
3. Lisää kerma ja etikka, keitä kastiketta kokoon muutaman minuutin ajan. Tarkasta suola ja lisää tilli joukkoon. Tarjoa kastike lämpimänä kalojen ja uusien perunoitten kyyditsijänä.
Vastaa