Tämä lempeä, sakea kastike tuo mieleen parhaat makumuistot ja mummon kiireettömän puuhastelun keittiössään.
Kastike maistuu lähes vauvasta vaariin ja on koululaisen paras kalaruoka.
Mummon kalakastike
4 annosta
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2–3 uuden sadon sipulia
3 dl ruokakermaa (kasviskerma käy mainiosti
2 dl maitoa (kauramaito käy myös)
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
300 g haukifileetä tai muuta vaaleaa kalaa
n. 1 dl tilli-sipulinvarsisilppua
2 kpl kovaksi keitettyä kanamunaa
1. Keitä kananmunia noin 8 minuuttia ja jäähdytä ne. Pilko kananmunat pikkupaloiksi.
2. Kuori ja paloittele sipulit pikkupaloiksi. Silppua tilli ja sipulien varret.
3. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot ja sipulit joukkoon. Sekoittele aineksia hetki, älä ruskista niitä.
4. Lisää joukkoon kerma, suola, anna kastikkeen paksuuntua miedolla lämmöllä hetki.
5. Paloittele kalafilee ja lisää kastikkeeseen. Sekoittele kastiketta varovasti ja anna kiehahtaa pieni hetki.
5. Sekoittele lopuksi tilli-sipulinvarsisilppu ja kanamunat kastikkeeseen. Tarkasta suola, lisää tarvittaessa.
6. Tarjoa kastike uuden sadon perunoitten kanssa.
Vastaa