Kokonaisen kalan valmistus sujuu mainiosti uunissa ja samalla pellillä paistuu kesäkurpitsalisäke.
Uunisiikaa ja kesäkurpitsaa
noin 600-700 g perattu ja suomustettu siika
mersisuolaa
400 g kesäkurpitsaa
10 cm:n pala purjoa
maustekastike:
11/2 dl rypsiöljyä
1 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl timjamisilppua
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl soijakastiketta
1 tl kalakastiketta
1 tl suolaa
1. Huuhdo siika nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa se. Tee siian molempiin kylkiin muutama viilto. Levitä merisuolaa viiltoihin ja siian vatsaan. Asettele siika uunipellille, leivinpaperin päälle.
2. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Huuhdo ja viipaloi purjo. Asettele palat siian ympärille.
3. Sekoittele kastikkeen kaikki ainekset. Valele kastiketta siian kyljille ja vatsaan. Jaa loppu kastike kesäkurpitsapaloille ja purjoille.
4. Kypsennä siikaa ja kesäkurpitsoita 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
5. Ja hiphei, sinulla on valmis ateria tarjottavaksi. Jos siirrät tarjottavan uunipelliltä, valuta paperille valunut mausteseos siian ja kesäkurpitsoiden päälle. Tarjoa lisäkkeenä tuoretta, rouheista leipää!
Vastaa