• Meistä
  • Ota yhteyttä
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Kalaasi

kalareseptejä ja -vinkkejä arkeen ja juhlaan

  • Kalat
    • ahven
    • anjovis
    • hauki
    • katkarapu
    • kuha
    • lahna
    • lohi
    • made
    • muikku
    • mädit
    • nieriä
    • OSTERIT
    • rapu
    • seiti
    • siika
    • silli
    • silakka
    • simpukat
    • särki
    • taimen
    • tonnikala
    • turska
  • Reseptit
    • Arkeen
    • Evääksi
    • Juhlaan
    • Keitot
    • lasten makuun
    • Lisukkeet
  • Kalakaverit
  • Suosikit

Syksyn raikkaimmat lohtuleivät!

29.9.2020

 

Nämä ihanat leivät nostattavat arjen yläpuolelle ja valmistuvat nopeasti, vaikka työpäivän jälkeen tai etätöiden lomassa! Nämä leivät maistuvat myös illanistujaisten palan painikkeena.

 

Muistathan katsoa, että jättikatkaravun pyrstöt ovat ASC merkittyjä, eli ne ovat vastuullisesti kasvatettuja.

 

 

 

 

 

Jättikatkaravunpyrstöleivät

4 annosta

 

8 viipaletta rouheista leipää makusi mukaisesti

250 g pakastettuja, kuorittuja, kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä

 

kastike:

1 prk vegeranskankermaa tavallinen käy myös

1 hapan kotimainen omena raastettuna

1 rkl kapriksia

2 tl sinappia

2 tl juoksevaa hunajaa

1 tl silputtua rosmariinia

½ tl chilijauhetta

½ – 1 tl suolaa

 

tarjoiluun:

salaatinlehtiä, kotimainen omena, ripaus sitruunamehua

 

 

1. Sulata ravun pyrstöt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuivaa ne tarvittaessa talouspaperilla.

 

2. Kuori omena ja raasta se. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset.

 

3. Paahda leipäviipaleet. Asettele salaatinlehdet leiville. Jos sinulla sattuu olemaan puutarhassasi vielä krassin lehtiä, käytä myös niitä.

 

4. Jaa kastike leiville ja asettele ravunpyrstöt päälle. Huuhdo omena ja viipaloi se. Sipaise omenaviipaleille hieman sitruunamehua. Asettele omenaviipaleet leipien päälle. Tarjoa ja nautiskele leivät heti.

 

 

in Evääksi, Juhlaan, katkarapu

Saattaisit pitää myös näistä
Hienostele hauella
Sadonkorjaajan savukalasalaatti
Anjovispinaattipiirakka

Primary Sidebar

Kalaasi

Me, ruokatoimittaja/stylisti Jatta Heinlahti ja valokuvaaja Johanna Levomäki, haluamme tarjota blogissamme kalaherkkuja niin arkeen kuin juhlaan. Ohjeissa kuljemme kalasesonkien mukaan. Liputamme kotimaisen kalan ja vastuullisen kalastamisen puolesta.

Seuraa meitä

Arkisto

Parhaat ruokablogit

Tilaa

Saat uudet postaukset suoraan sähköpostiisi

2022 © Kalaasi
made by soulmuse